Cleaning Up After Puppy – Dogster

3
Cleaning Up After Puppy – Dogster

Εάν ζείτε με ένα σκυλί, μπορείτε να περιμένετε λασπωμένα πόδια και κατούρημα. Μην ανησυχείς. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να περιορίσετε τις λασπώδεις πατούσες από το να το κάνουν μέσα στο σπίτι σας.

Σταματήστε το πριν συμβεί! Το να έχετε μαντηλάκια στο αυτοκίνητο και ένα σταθμό πλυσίματος ποδιών έξω σας δίνει τα εργαλεία που χρειάζεστε για να καθαρίσετε το κουτάβι σας προτού παρακολουθήσει ό,τι έχει σηκώσει στα πόδια του μέσα στο σπίτι σας. Ένας σταθμός πλυσίματος μπορεί να είναι τόσο απλός όσο ένας κουβάς με νερό κοντά στο σπίτι και μερικές πετσέτες σε ένα φανταχτερό ντους με σκύλους στο λασπότοπό σας. Εύκολη συμβουλή: Δοκιμάστε το εύχρηστο Dexas MudBuster για να βουτήξετε τα πόδια του σκύλου σας.

Μπορείτε επίσης να περιορίσετε πόσο μακριά φτάνει η βρωμιά στο εσωτερικό. Βάλτε ένα απορροφητικό χαλάκι έξω από την πόρτα και προσθέστε ένα δρομέα που πρέπει να χρησιμοποιήσει ο σκύλος σας όταν μπαίνει μέσα. Αυτό βοηθά να απομακρύνει τη βρωμιά και τα στεγνά πόδια. Για υγρές μέρες ή μετά τη βουτιά στη λίμνη, προσθέστε ένα πιστολάκι μαλλιών, μερικές πετσέτες για σκύλους και διαλύματα καθαρισμού αυτιών σε ένα καλάθι που μπορείτε να κρατήσετε κοντά.

Τα σωστά εξωτερικά «παπούτσια» μπορούν να βοηθήσουν το κουτάβι σας να μην φέρει βρωμιά και λάσπη. Επιλέξτε μποτάκια που προορίζονται για τον τύπο της υπαίθριας δραστηριότητας που κάνει το κουτάβι σας και ταιριάζουν σωστά. Φυσικά, το να φοράς παπούτσια απαιτεί εκπαίδευση. Χρησιμοποιήστε λιχουδιές υψηλής ανταμοιβής, όπως κομμάτια χοτ ντογκ, για θετική ενίσχυση για να το κάνετε μια ευχάριστη εμπειρία για τον σκύλο σας.

Εάν τα παπούτσια αποδειχθούν πολύ δύσκολα, δοκιμάστε το Musher’s Secret ή άλλα φυσικά προϊόντα κεριού σκύλου στα πόδια του κουταβιού σας πριν βγείτε έξω. Το φράγμα από κερί βοηθάει στο να μην μπαίνουν πολύ βαθιά η βρωμιά και η λάσπη στη γούνα και στις πλευρές των μαξιλαριών των ποδιών. Υλικά όπως το αλάτι ή η άμμος που χρησιμοποιούνται στο χιόνι ή βρίσκονται στην παραλία μπορεί να είναι πρόβλημα. Σκουπίστε όλα αυτά από τα πόδια του σκύλου σας το συντομότερο δυνατό. Εάν δεν είστε στο σπίτι, έχετε μαντηλάκια για σκύλους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο αυτοκίνητο.

Οι καλές συνήθειες περιποίησης βοηθούν

Το τακτικό βούρτσισμα και το μπάνιο είναι το κλειδί για τη διατήρηση της γούνας από τα έπιπλα, τα ρούχα και το δάπεδό σας. Και, κρατήστε όλα τα πράγματα κομμένα – όχι μόνο τα νύχια του σκύλου σας. Προσέξτε τυχόν τρίχες ή γούνα που ξεπροβάλλουν ανάμεσα στα μαξιλαράκια των ποδιών. Το κόψιμο αυτής της πλάτης διευκολύνει τον καθαρισμό και βοηθά στη μείωση της βρωμιάς που μαζεύει το κουτάβι σας. Ακόμα κι αν έχετε το σκυλί σας επαγγελματικά καλλωπισμένο, το να διατηρείτε τα πράγματα περιποιημένα στο σπίτι με μια κουρευτική μηχανή μπαταρίας και έναν μύλο νυχιών μπαταρίας πηγαίνει πολύ.

Δεδομένου ότι πιθανότατα θα σκουπίζετε τα πόδια του σκύλου σας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, χρησιμοποιήστε ένα απαλό σαπούνι. Δοκιμάστε σαμπουάν ξηρού σκύλου ή ένα απαλό σαμπουάν για σκύλους που είναι ασφαλές για καθημερινή χρήση. Ολοκληρώστε με ένα conditioner ή μια ενυδατική κρέμα ποδιών.

Συμβουλές για βρωμιά με ίχνη Ανεξάρτητα από το πόσο οργανώνετε και σχεδιάζετε, το κουτάβι σας θα φέρει τη βρωμιά μέσα. Όταν συμβεί αυτό, δείτε τι πρέπει να κάνετε:

 • Ενέματα — για μικρές επιφάνειες, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τη γόμα ενός μολυβιού Νο. 2. Για πιο σκληρούς λεκέδες από ενέματα, χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα καθαρισμού ενέματος ή μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό. Εφαρμόστε με οδοντόβουρτσα ή βούρτσα καθαρισμού ενέματος.
 • Το καθημερινό σφουγγάρισμα μπορεί να γίνει με ζεστό νερό και θα πρέπει να λειτουργεί για τα περισσότερα αποτυπώματα ποδιών. Εάν χρησιμοποιείτε καθαριστικό διάλυμα ή ξύδι στο πάτωμά σας, περάστε ξανά με καθαρό νερό και στεγνή σφουγγαρίστρα για να τελειώσετε.
 • Στο χαλί, αφήστε τη λάσπη να στεγνώσει για να διευκολύνετε τον καθαρισμό. Η ξηρή λάσπη στο χαλί θα πρέπει πρώτα να σκουπιστεί αργά. Χτυπήστε το από όλες τις γωνίες και αφιερώστε χρόνο. Όταν κάνετε τον τελικό σας καθαρισμό στο χαλί, σκουπίστε αντί να τρίψετε για να μην βλάψετε τις ίνες.
 • Τα μαλλιά και η βρωμιά μαζεύονται σε σανίδες βάσης. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακτικό φύλλο για να τα καθαρίσετε. Όχι μόνο θα αποκτήσετε καθαρές σανίδες, αλλά θα ανακαλύψετε ότι θα απωθούν τη βρωμιά για μια εβδομάδα περίπου πριν χρειαστεί να το κάνετε ξανά!
 • Το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα εβδομαδιαία, αν όχι καθημερινά, είναι απαραίτητο. Μια ελαφριά, ασύρματη ηλεκτρική σκούπα κάνει τον καθαρισμό εύκολο. Και, αν ρυθμίσετε το κουτάβι σας από νεαρή ηλικία να είναι γύρω από ένα αυτοματοποιημένο ρομπότ καθαριστικό ή/και ηλεκτρική σκούπα, θα είναι λιγότερο πιθανό να το αντιληφθεί ως ένα κακό πλάσμα που πρέπει να πεθάνει. Απλώς πάρτε ένα μοντέλο ειδικά κατασκευασμένο για την καταπολέμηση της γούνας ζώων.
©dageldog | Getty Images

Αφαίρεση της ΕΕΕ από την ΠΕΕ

Ένα πράγμα που θα βρείτε τον εαυτό σας να καθαρίζει πολύ με ένα κουτάβι είναι το κατούρημα.

Υπάρχουν τέσσερις κύριοι λόγοι για τους οποίους ένας σκύλος μπορεί να κουδουνίζει σε μέρη που δεν πρέπει:

 1. Το πιο προφανές είναι ότι το κουτάβι δεν έχει εκπαιδευτεί ακόμα στο σπίτι.
 2. Ο σκύλος σας αντιμετωπίζει το άγχος. Ζητήστε την καθοδήγηση ενός εκπαιδευτή ή συμπεριφοριστή για να λύσετε αυτό το ζήτημα
 3. Σηματοδοτεί. Και τα δύο φύλα το κάνουν, αλλά οι άνδρες είναι πιο συχνά οι ένοχοι. Το πιο πιθανό είναι ότι θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε το μαρκάρισμα κάποια στιγμή στη ζωή σας ως ιδιοκτήτης σκύλου.

Όταν ήμουν φύλακας σκύλων, οι ιδιοκτήτες έρχονταν για μια συνάντηση και χαιρετούσαν και το κουτάβι έφτιαχνε μια γραμμή σε ένα έπιπλο και κατούρησε πάνω του. „Ω θεε μου!“ Οι γονείς του κουταβιού θα αναφώνησαν: «Δεν το κάνει ποτέ αυτό». Πολύ καλά μπορεί να είναι το πρώτο (ή μία από τις λίγες φορές) που σημαδεύεται μέσα το κουτάβι τους.

Φανταστείτε να ήσουν αυτό το κουτάβι. Μπαίνεις σε ένα παράξενο μέρος, με όλα τα καινούργια πράγματα, όλα μυρίζουν σκύλο — ΟΛΑ. Τι να κάνει ένα κουτάβι; Διεκδικήστε ένα κομμάτι από την πίτα, αυτό είναι! Το να καθαρίζετε αμέσως, να κρατάτε καινούργια πράγματα με ασφάλεια, να κάνετε πάνες όταν βρίσκεστε σε νέα μέρη και να στειρώνετε/στειρώνετε το σκυλί σας βοηθάει στη σήμανση.

 1. Τέλος, το τέταρτο είναι ο σκύλος σας είναι άρρωστος. Εάν ένας σκύλος που δεν είχε ποτέ ατυχήματα στο σπίτι αρχίσει να το κάνει, ελέγξτε με τον κτηνίατρό σας το συντομότερο δυνατό. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που σχετίζονται με την υγεία που μπορεί να προκαλούν τη νέα συμπεριφορά.

Όταν συμβαίνει ούρηση

 • Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι θα πρέπει να ασχοληθείτε με το καθάρισμα της ούρησης. Εδώ είναι μερικές συμβουλές:
 • Φτάστε στο κατούρημα όταν είναι υγρό. Όσο πιο γρήγορα καθαρίζετε ένα ατύχημα, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να κολλήσετε με παρατεταμένες μυρωδιές.
 • Τοποθετήστε χαρτί κουζίνας, εφημερίδα ή ένα απορροφητικό αίγαγρο πάνω και κάτω (εάν είναι δυνατόν) στη βρωμισμένη περιοχή. Στυπώστε, μην τρίβετε, μέχρι να φύγει όλη η υγρασία.
 • Στεγνώστε την περιοχή με καθαρό νερό.
 • Περίμενες πολύ αργά και τώρα είναι στεγνό; Μη χρησιμοποιείτε ατμοκαθαριστή. Η ζέστη θα ενεργοποιήσει ξανά τη μυρωδιά και θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Χρησιμοποιήστε αντ‘ αυτού ένα υγρό κενό σε αυτά τα σημεία.
 • Χρησιμοποιήστε ένα εξουδετερωτικό οσμών κατοικίδιων ζώων ή καλύψτε την περιοχή με μαγειρική σόδα όλη τη νύχτα και σκουπίστε με διάλυμα ξιδιού/νερού το πρωί. Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, καλέστε τους επαγγελματίες. Τα καθαριστικά χαλιών συχνά χρεώνουν περισσότερο για περιοχές που λερώνονται από κατούρημα, αλλά αξίζει τον κόπο!

Φυσικά καθαριστικά

Ορισμένες επωνυμίες καθαρισμού έχουν εξαιρετικές λύσεις με βάση τη φύση. Πριν χρησιμοποιήσετε, ελέγξτε τα συστατικά και αναζητήστε σημειώσεις από τον κατασκευαστή στο μπουκάλι και στον ιστότοπο σχετικά με την ασφάλεια χρήσης γύρω από κατοικίδια.

Αν θέλετε να αναμίξετε μόνοι σας μια έκδοση DIY, παρακάτω είναι μερικά βασικά συστατικά. Θυμηθείτε να κάνετε πρώτα μια δειγματοληπτική δοκιμή για οποιοδήποτε καθαριστικό, φυσικό ή μη, πρώτα για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα βλάψει την επιφάνεια που καθαρίζετε.

Ξύδι: Η οξύτητα αυτού του υγρού είναι που βοηθά στη διάσπαση του λίπους και της βρωμιάς.

Μαγειρική σόδα: Όταν φτάσετε στον πυρήνα της, η μαγειρική σόδα είναι ένα πολύ ήπιο αλάτι. Η ισορροπία του pH είναι αντίθετη από το όξινο, γεγονός που το καθιστά το γιν προς το γιανγκ του ξιδιού. Η ικανότητά του να απορροφά όξινες οσμές το καθιστά φυσικό τρόπο για την καταπολέμηση των μυρωδιών στο σπίτι ή στο σκύλο σας και η ελαφριά, λειαντική σκόνη βοηθά στην απομάκρυνση των σωματιδίων των λεκέδων.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου: Μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση στο λευκαντικό, οι ιδιότητες του υπεροξειδίου του υδρογόνου αντικατοπτρίζουν πολλά από τα οφέλη του. Είναι γνωστό για τις αντιβακτηριακές του ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην εξόντωση μικροβίων και βακτηρίων. Προσέξτε να μην αφήσετε το κουτάβι σας να καταπιεί αυτό το μαγικό υγρό, καθώς είναι επίσης ένας αποτελεσματικός τρόπος για να το κάνετε να αδειάσει το στομάχι του!

Προϊόντα για έλεγχο

Schreibe einen Kommentar