9 Κανόνες Παραλίας για Cool Dogs – Dogster

3
9 Κανόνες Παραλίας για Cool Dogs – Dogster

Μαλακή άμμος κάτω από τα πόδια. ωκεάνιο αεράκι στον αέρα? νέα αξιοθέατα, ήχους, μυρωδιές – δεν είναι περίεργο που τα σκυλιά λατρεύουν την παραλία. Αλλά η παραλία δεν τους αγαπά πάντα πίσω. Υπάρχουν πολλές παγίδες που μπορούν να καταστρέψουν μια υπέροχη μέρα στην ακτή. Ωστόσο, αν έχετε υπόψη σας αυτούς τους εννέα απλούς κανόνες, η μέρα στην παραλία θα είναι το αποκορύφωμα του καλοκαιριού του κουταβιού σας!

©dragana991 | Getty Images

Μάθετε πριν πάτε

Οι κανόνες για το λουρί ποικίλλουν, επομένως συμβουλευτείτε κυβερνητικούς φορείς ή τοπικά γραφεία τουρισμού όταν σχεδιάζετε την ημέρα του παιχνιδιού σας και Google „πλόσιμες παραλίες“ για οποιαδήποτε παράκτια πολιτεία για να βρείτε μια ποικιλία από ιστοσελίδες με πληροφορίες. Ορισμένες πολιτείες, η Καλιφόρνια και η Φλόριντα, για παράδειγμα, προσφέρουν πολλές καθορισμένες παραλίες για σκύλους, μερικές με περιφραγμένα τμήματα πάρκων για σκύλους. Σε μερικά μέρη, όπως το Όρεγκον, τα σκυλιά επιτρέπεται να δεσμεύονται σχεδόν σε όλες τις παραλίες, αλλά σε τέτοια μέρη, όπως ορίζει ο νόμος του Όρεγκον, «πρέπει να βρίσκονται υπό άμεσο έλεγχο (εν όψει και να ανταποκρίνονται στις εντολές). Ο άμεσος έλεγχος είναι πάντα κρίσιμος όταν τα κουτάβια δεν έχουν λουρί, και αυτό μας οδηγεί στον κανόνα της παραλίας #2.

Τέλεια ανάκληση

Χωρίς αν, και ή αλλά – όταν τα σκυλιά τα δεσμεύουμε, πρέπει να υπακούουν στην ανάκληση για να τα κρατούν μακριά από κακοτοπιές και κινδύνους. Εν μέσω κυμάτων που σκάνε και σφυρίζοντας ανέμους, ο σκύλος σας μπορεί να μην ακούσει λεκτικό σήμα. Κάτω από τέτοιες συνθήκες, είτε κρατήστε τα κοντά είτε εκπαιδεύστε τον σκύλο σας να θυμάται ένα σφύριγμα και ακόμη και ένα σήμα με το χέρι.

©dragana991 | Getty Images

Μην πίνετε το νερό

Η δηλητηρίαση από αλάτι από το θαλασσινό νερό είναι μια σημαντική απειλή για τα σκυλιά που αγαπούν την παραλία, γι‘ αυτό πετάξτε την μπάλα του τένις στην άμμο, όχι έξω στο σερφ και ξεπλύνετε συχνά με γλυκό νερό. Να έχετε άφθονο πόσιμο νερό και να κάνετε συχνά διαλείμματα νερού, ώστε το κουτάβι σας να μην μπαίνει στον πειρασμό να δοκιμάσει να χορτάσει τη δίψα του με θαλασσινό νερό. Επίσης, τα θαλάσσια φύκια που προκαλούν τις λεγόμενες κόκκινες παλίρροιες είναι δηλητηριώδη για τα σκυλιά, επομένως αποφεύγετε πάντα την παραλία όταν εμφανίζονται αυτά τα τοξικά φύκια.

Μόνο μέχρι το γόνατο

Ακόμα κι αν ο σκύλος σας λατρεύει το κολύμπι, εξοικονομήστε χρόνο στην πισίνα του για γλυκό νερό. Η δηλητηρίαση από αλάτι από την κατάποση θαλασσινού νερού είναι επικίνδυνη. Τα ισχυρά ρεύματα και τα ισχυρά κύματα μπορούν να κατακλύσουν ακόμη και τους καλύτερους τετράποδους κολυμβητές. και ορισμένες ζώνες σερφ φιλοξενούν τσούχτρες και επικίνδυνες μέδουσες. Αφήστε τον σκύλο σας να περιπλανηθεί στα ρηχά, αλλά όχι μακρύτερα, και μείνετε μακριά από τη γραμμή του σερφ σε περιόδους κυμάτων που προκαλούνται από καταιγίδες και ακραίων παλιρροϊκών διακυμάνσεων. Εάν ο σκύλος σας μπορεί να μπει στον πειρασμό να βουτήξει περισσότερα από τα πόδια στο νερό, τοποθετήστε του ένα γιλέκο επίπλευσης ασφαλείας.

Κράτα τα καθαρά

Συσκευάστε σακούλες απορριμμάτων. Οι διανομείς τσαντών είναι συνηθισμένοι σε χώρους στάθμευσης στην παραλία, αλλά μην υπολογίζετε σε αυτό – αλλά υπολογίζετε ότι οι άλλοι θαμώνες της παραλίας θα αναστατωθούν δικαιολογημένα αν κάνουν κακώσεις σκύλων. Και μιλώντας για καθαρό, όταν τελειώσει η μέρα στην παραλία, βουρτσίστε το κουτάβι σας καλά και ελέγξτε τα αυτιά και τα μάτια για άμμο και σκουπίδια.

Χωρίς θαλασσινά

Η ανάκληση (ή ένα σύνθημα „Αφήστε το“ ή „Όχι“) είναι κρίσιμη για την προστασία των σκύλων από ξεβρασμένα νεκρά και ετοιμοθάνατα θαλάσσια πλάσματα, όπως καβούρια, ψάρια, αστέρια της θάλασσας, μύδια, ακόμη και πουλιά. Η δειγματοληψία του μπουφέ με θαλασσινά μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βακτηριακές ή παρασιτικές λοιμώξεις και, τόσο εποχιακά όσο και περιφερειακά, τα οστρακοειδή μπορεί να μολυνθούν με επικίνδυνες τοξίνες. Επιπλέον, ορισμένα είδη μεδουσών και άλλων θαλάσσιων πλασμάτων, όπως οι μέδουσες Velella στη Δυτική Ακτή, ξεβράζονται κατά καιρούς μαζικά, καθιστώντας πολλές παραλίες ακατάλληλες για σκύλους που μπορεί να φάνε (ή να κυλήσουν) τα πλάσματα σε αποσύνθεση. Τηλεφωνήστε εκ των προτέρων για να ελέγξετε τυχόν τέτοιες αποκλίσεις.

Κυνηγήστε την μπάλα, όχι τα πουλιά

Τα πουλιά της παραλίας – γλάροι, γλαρόνια, αμμοπίπερες και άλλα – είναι όλα προστατευόμενα είδη, κάτι που τα καθιστά απαγορευτικά για περίεργα κουτάβια, επομένως φρενάρετε τον σκύλο σας όταν τα πουλιά τραβούν την προσοχή του και να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σχετικά με τη γοητεία των πουλιών στις αθλητικές ράτσες . Τα θαλάσσια θηλαστικά προστατεύονται επίσης, και σε πολλές ακτές, τα κουτάβια της φώκιας ξεκουράζονται στις παραλίες, ενώ οι μητέρες φώκιες κυνηγούν για τροφή στις υπεράκτιες περιοχές. Προσέξτε όλες τις πινακίδες που ανακοινώνουν το κλείσιμο για την προστασία της άγριας ζωής.

Περίπολος της αυγής

Μακράν η καλύτερη στιγμή για να βγείτε στην παραλία με το Fido είναι το πρώτο πράγμα το πρωί, και όχι μόνο για αυτές τις αξέχαστες ανατολές στην παραλία. Ακόμη και οι δημοφιλείς τουριστικές παραλίες συχνά στερούνται ανθρώπους νωρίς το πρωί, γεγονός που καθιστά αυτή την τέλεια στιγμή για σκύλους. Επιπλέον, η περιπολία της αυγής απαλύνει τις ανησυχίες για τον ζεστό καιρό, την καυτή άμμο και το πολύ δυνατό φως του ήλιου.

Πάρα πολύ καλό πράγμα

Αν ο σκύλος σας δεν είναι αθλητής σκύλων με καλή προετοιμασία, πηγαίνετε χαλαρά στην παραλία, ιδιαίτερα όταν ο καιρός είναι ζεστός. Από την άλλη πλευρά, μια μακροχρόνια συνεδρία στην παραλία είναι ιδανική για τις υπερκινητικές ράτσες που κάνουν και χρειάζονται αρκετή άσκηση. Εξάλλου, ένας κουρασμένος σκύλος είναι ένας εύκολος σκύλος, και αν ακολουθήσετε τους κανόνες της παραλίας, το κουτάβι σας θα επιστρέψει στο σπίτι χαρούμενο, υγιές και έτοιμο να κουλουριαστεί και να ονειρευτεί την άμμο, το σερφάρισμα και τις καλές στιγμές.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar