7 Συμβουλές για το πώς να κάνετε ένα μνημόσυνο για τον σκύλο σας που πέθανε – Dogster

1
7 Συμβουλές για το πώς να κάνετε ένα μνημόσυνο για τον σκύλο σας που πέθανε – Dogster

Το να χάσεις το σκυλί σου είναι δύσκολο, καθώς είναι ένα από τα πιο στενά μέλη της οικογένειάς σου, επομένως το να κάνεις μνημόσυνο είναι ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας πένθους: ορίστε πώς να το κάνετε.

«Για πολλούς, ένα μνημόσυνο ή ο εορτασμός της ζωής ενός κατοικίδιου ζώου μπορεί να είναι ένα σημαντικό, ουσιαστικό μέρος της διαδικασίας πένθους», λέει η Maryglenn Warnock, πιστοποιημένη σύμβουλος πένθους κατοικίδιων ζώων και χειροτονημένη κηδεία/εφημέριος κατοικίδιων ζώων που επί του παρόντος υπηρετεί στο συμβουλευτικό συμβούλιο. του Old Friends Senior Dog Sanctuary, στο διοικητικό συμβούλιο του Nashville Humane Association, και του Pet Community Center.

Η Maryglenn το βίωσε από πρώτο χέρι όταν σχεδίαζε μια γιορτή ζωής για τον αγαπημένο της Old English Sheepdog, Garcia. «Το να γιορτάζω τη ζωή του Γκαρσία με ανθρώπους που τον γνώριζαν και τον αγαπούσαν σήμαινε τον απόλυτο κόσμο για μένα — και είναι τιμή και προνόμιο να μπορώ να βοηθάω άλλους που βρίσκονται στην ίδια θέση. Η Maryglenn προσφέρει τις ακόλουθες συμβουλές για τον προγραμματισμό ενός μνημείου:

Διάλεξε ένα σημείο. Είτε ένας υπαίθριος χώρος, ένα σπίτι ή άλλη τοποθεσία, το να τιμάται η μνήμη ενός αγαπημένου συντρόφου σε ένα μέρος που έχει ιδιαίτερη σημασία μπορεί να προσθέσει μια ουσιαστική διάσταση σε μια υπηρεσία.

Δημιουργήστε μια λίστα καλεσμένων. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τις πολλές ζωές που άγγιξε το κατοικίδιό σας — γείτονες, φίλους, περιπάτους σκύλων, κτηνίατρους και προσωπικό, συναδέλφους, καλλωπιστές, κατοικίδια ζώα κ.λπ. Υπάρχουν πολλοί καλοπροαίρετοι άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν τη σημασία της απώλειας ενός κατοικίδιου (και υπάρχουν και μη καλοπροαίρετοι που βιάζονται να κρίνουν). Όταν φτιάχνετε τη λίστα καλεσμένων, συνιστώ να μην προσκαλείτε τα άτομα που ανήκουν σε οποιαδήποτε κατηγορία. Η παρουσία τους σε μια τέτοια εκδήλωση μπορεί να είναι επιζήμια. Αυτή η εκδήλωση είναι ένας τρόπος για να προωθήσετε τη θεραπεία και οι άνθρωποι που δεν είναι συμπονετικοί στο πένθος σας δεν έχουν θέση εκεί.

Δώστε στα παιδιά έναν ρόλο. Το να αφήνετε τα παιδιά να συμμετέχουν σε μια τελετή μπορεί να είναι εξαιρετικά θεραπευτικό, καθώς τους δίνει χώρο να αναγνωρίσουν την απώλειά τους και επίσης τους επιτρέπει να μάθουν πώς να θρηνούν με θετικό, υγιή τρόπο.

Μιλώ. Να είστε προετοιμασμένοι να πείτε λίγα λόγια, αν είστε έτοιμοι. Υπάρχει κάτι απίστευτα συγκινητικό στο να ακούς έναν ιδιοκτήτη να μιλά για τις αναμνήσεις του αγαπημένου του/της κατοικίδιου. Συνήθως ενθαρρύνω τους ιδιοκτήτες να ξοδεύουν τουλάχιστον ένα μέρος μιας υπηρεσίας μοιράζοντας τις προσωπικές τους σκέψεις.

Συμπεριλάβετε έναν αξιωματούχο. Όπως υπάρχουν υπάλληλοι για ανθρώπινες υπηρεσίες, υπάρχουν και άνθρωποι, όπως εγώ, που υπηρετούν ως λειτουργοί κατοικίδιων ζώων. Νομίζω ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να μου εμπιστευτεί έναν ιδιοκτήτη κατοικίδιου αυτόν τον σημαντικό ρόλο. Η παράδοση ενός ουσιαστικού, εξατομικευμένου εγκώμιου για κάθε κατοικίδιο είναι ένας ρόλος που αγαπώ απόλυτα.

Κάνε αυτό που έχει απήχηση. Να θυμάστε ότι είναι εντάξει να γιορτάζετε ή να κλαίτε — ή και τα δύο. Η λέξη «κηδεία» προκαλεί φόβο στην καρδιά πολλών, καθώς δημιουργεί εικόνες δυσφορίας, θλίψης, θλίψης, κ.λπ. Αλλά μια κηδεία κατοικίδιων ζώων ή μια ανθρώπινη κηδεία δεν χρειάζεται να είναι σκοτεινή. Η εκδήλωση μπορεί να είναι εορταστική, χαρούμενη, συγκινητική, εμπνευσμένη — οτιδήποτε έχει απήχηση στον ιδιοκτήτη.

Να ξέρετε ότι δεν υπάρχουν κανόνες. Για τις ανθρώπινες κηδείες, υπάρχει μια τάση προς τον εορτασμό μιας ζωής με μοναδικό τρόπο. Ομοίως, ένα μνημόσυνο για ένα κατοικίδιο μπορεί να δομηθεί με τέτοιο τρόπο που να αισθάνεται σωστό για τον ιδιοκτήτη. Δεν υπάρχει κανόνας που να λέει ότι η εκδήλωση πρέπει να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά το θάνατο ενός κατοικίδιου ζώου. Επιπλέον, δεν υπάρχουν κανόνες για την ίδια την υπηρεσία. Μπορεί να είναι σκοτεινό ή ανάλαφρο. Μπορεί να είναι θρησκευτικό ή μη. Μπορεί να πραγματοποιηθεί μέρα ή νύχτα, σε ένα μέρος που αισθάνεται σωστό για τον ιδιοκτήτη.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar