Τι χρώματα μπορούν να δουν τα σκυλιά

0
Τι χρώματα μπορούν να δουν τα σκυλιά

Τι χρώματα βλέπουν τα σκυλιά;

Αν και οι σκύλοι δεν μπορούν να απολαύσουν ολόκληρο το ουράνιο τόξο των χρωμάτων όπως οι άνθρωποι, μπορούν να δουν ορισμένα χρώματα όπως το κίτρινο και το μπλε, καθώς και αποχρώσεις του γκρι.

Έτσι, αν σας έλεγαν ποτέ ότι οι σκύλοι μπορούν να δουν μόνο ασπρόμαυρο, αυτό στην πραγματικότητα δεν είναι αλήθεια.

ο Τα χρώματα που βλέπουν οι άνθρωποι και οι σκύλοι καθορίζονται από τα νευρικά κύτταρα στα μάτια τους που λέγονται κώνοι. Οι άνθρωποι έχουν τρεις κώνους που διακρίνουν συνδυασμούς κόκκινου, πράσινου και μπλε. Τα σκυλιά έχουν μόνο δύο κώνους που προσδιορίζουν τις αποχρώσεις του μπλε και του κίτρινου. Αυτή η δίχρωμη ή διχρωμική όραση κάνει τα αντιληπτά χρώματα ενός σκύλου λιγότερο φωτεινά και ζωντανά από τα δικά μας.

Ωστόσο, το πλεονέκτημα για τους σκύλους είναι ότι έχουν στην πραγματικότητα περισσότερες ράβδους στον αμφιβληστροειδή τους από τους ανθρώπους. Οι ράβδοι ανιχνεύουν την κίνηση και τα διαφορετικά επίπεδα φωτός. Αυτός είναι ο λόγος που μπορούν να δουν καλύτερα σε πιο σκοτεινό φωτισμό και γιατί συχνά βλέπουν μικρά πλάσματα να κινούνται τριγύρω που οι άνθρωποι δεν παρατηρούν. Χρήση σκύλων επίπεδο χρώματος και φωτεινότητας να δουν τον κόσμο γύρω τους.

Τι χρώμα παιχνίδια πρέπει να αγοράσετε για τον σκύλο σας;

Για να βοηθήσετε τον σκύλο σας να δει τα παιχνίδια του πιο καθαρά και φωτεινά, επιλέξτε παιχνίδια που έχουν αποχρώσεις του μπλε ή του κίτρινου.

Τι χρώματα μπορούν να δουν τα σκυλιά
Αγοράστε μπλε ή κίτρινα παιχνίδια για το κουτάβι σας, καθώς τα σκυλιά μπορούν να δουν χρώματα όπως αποχρώσεις του γκρι, του μπλε και του κίτρινου. ©Melissa L Kauffman

Εάν πετάξετε μια κόκκινη μπάλα ή φρίσμπι στην αυλή για το κουτάβι σας, θα δυσκολευτεί να το βρει γιατί τόσο το γρασίδι όσο και η κόκκινη μπάλα θα μπορούσαν να του φαίνονται γκριζωπά. Αλλά, αν πετάξεις ένα μπλε ή κίτρινο παιχνίδι, θα ξεχωρίσει πιο εύκολα τα χρώματα.

Από ποια χρώματα πρέπει να μείνετε μακριά εάν ο σκύλος σας δεν φαίνεται;

Εάν ο σκύλος σας έχει ήδη προβλήματα όρασης, είτε από μεγάλη ηλικία είτε από πρόβλημα υγείας, αποφύγετε:

  • το κόκκινο
  • πράσινος
  • μωβ
  • πορτοκάλι
  • ροζ

Δίνοντας στον σκύλο σας μπλε και κίτρινα προϊόντα, θα του αρέσουν ακόμη περισσότερο αυτά τα παιχνίδια, οι κουβέρτες, τα κιβώτια και τα κλινοσκεπάσματα.

Μπορούν τα σκυλιά να δουν τηλεόραση;

Ναί! Τα σκυλιά όχι μόνο μπορούν να δουν τι υπάρχει στην τηλεόραση, αλλά μπορεί ακόμη και να απολαμβάνουν να το παρακολουθούν. Ενώ ο σκύλος σας μπορεί να μην ακολουθεί την πλοκή της αγαπημένης σας παράστασης, θα απολαύσει το φως, την κίνηση, τα χρώματα και τους ήχους, ειδικά τη φύση και άλλους ήχους ζώων.

Μερικοί σκύλοι μπορεί ακόμη και να αρχίσουν να γαβγίζουν όταν βλέπουν ή ακούν έναν άλλο σκύλο στην τηλεόραση. Εάν τα σκυλιά στην οθόνη αγχώνουν το σκυλί σας, αποφύγετε τυχόν εκπομπές ή ταινίες με σκύλους όταν το κουτάβι σας είναι στο δωμάτιο.

Ποιες τηλεοπτικές εκπομπές αρέσουν στα σκυλιά;

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν τηλεοπτικές εκπομπές και υπηρεσίες ροής που δημιουργούνται μόνο για σκύλους; Το πιο δημοφιλές είναι DOGTV. Αυτή η εταιρεία έχει δημιουργήσει επιστημονικά προγράμματα για να εμπλουτίσει το περιβάλλον του σκύλου σας και να τον εκθέσει σε νέα ερεθίσματα. Τα χρώματα, η κίνηση και οι ήχοι σχεδιάζονται στρατηγικά για τις αισθήσεις του σκύλου σας. Μπορείτε επίσης να βρείτε βίντεο στο YouTube φτιαγμένο ειδικά για σκύλους για παρακολούθηση.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar