Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες σκύλων για το Dognapping – Dogster

0
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες σκύλων για το Dognapping – Dogster

Δύο εκατομμύρια σκυλιά κλέβονται κάθε χρόνο και περίπου το 10% επιστρέφεται στο σπίτι, σύμφωνα με Petfinder.com. Αυτό το ονομάζουμε κυνηγό – το έγκλημα της αφαίρεσης ενός σκύλου από τον ιδιοκτήτη του, που προέρχεται από τον όρο απαγωγή.

Σε όλο τον κόσμο, τα κατοικίδια κλέβονται για διάφορους λόγους, όπως το να μεταπωλούνται ως κατοικίδιο συντροφιάς, να συλλέγουν ανταμοιβές από αναξιοπαθούντες ιδιοκτήτες ή να τσακώνονται σε κυνομαχίες, για να αναφέρουμε μόνο μερικούς. Τα τελευταία δυόμισι χρόνια, έχει σημειωθεί αύξηση στις κλοπές σκύλων για να βγάλουν γρήγορα χρήματα από εγκληματίες που θέλουν να επωφεληθούν από την αυξημένη ζήτηση για συντροφιά σκύλων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ποια είναι τα κορυφαία σκυλιά που έχουν κλαπεί και από πού;

©Getty Images

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο Δημοσίων Σχέσεων του American Kennel Club, Brandi Hunter-Munden, μερικά από τα κορυφαία κλεμμένα σκυλιά στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι:

 • Γιορκσάιρ τεριέ
 • Boston Terriers
 • Τσιουάουα
 • Αγγλικά μπουλντόγκ
 • Σιχ-Τζους
 • Πιτ Μπουλ
 • Γαλλικά μπουλντόγκ

Ο Brandi σημειώνει ότι τα προηγούμενα χρόνια, ανυποψίαστοι ιδιοκτήτες άφηναν τα σκυλιά στις αυλές τους για λίγα λεπτά για να «κάνουν τις δουλειές τους» ή δένουν τα κατοικίδια ζώα τους έξω από ένα κατάστημα για να κάνουν μια γρήγορη δουλειά. «Τώρα, βλέπουμε πολλά σκυλιά να κλέβονται μέσα από τα σπίτια, τις αυλές και τα αυτοκίνητα, καθώς και να αποσπώνται από τους ιδιοκτήτες τους στους δρόμους σε όλη τη χώρα», λέει.

Επιπλέον, ο Brandi διευκρινίζει ότι «πολλές από αυτές τις ράτσες κλέβονται απευθείας από τους ιδιοκτήτες τους επειδή είναι μικρές, φορητές, υπάκουες και δεν προκαλούν φασαρία όταν τις αρπάζουν από τους ιδιοκτήτες τους».

Ποια είναι τα θύματα της κλοπής σκύλων;

©Getty Images

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων δεν είναι τα μόνα θύματα της ζωοκλοπής. Οι εκτροφείς σκύλων είναι επίσης πρωταρχικοί υποψήφιοι. Για κτηνοτρόφους όπως η Patricia Sosa της Λουιζιάνας, υπάρχει μια λίστα αναμονής για την περιορισμένη προσφορά κουταβιών γαλλικών μπουλντόγκ προσεκτικά εκτρεφόμενων. Στον 30 και πλέον χρόνια έρωτά της με τη ράτσα, έβαλε μόνο ένα άτομο να κλέψει έναν σκύλο γράφοντας μια κακή επιταγή, σχεδόν πριν από 15 χρόνια.

«Αλλά τα τελευταία χρόνια, καθώς πολλά γαλλικά μπουλντόγκ έχουν κλαπεί από ιδιοκτήτες κατοικίδιων και εκτροφείς, έπρεπε να λάβω σοβαρά μέτρα ασφαλείας», λέει η Patricia. Ελέγχει προσεκτικά τους υποψηφίους μέσω τηλεφώνου και ελέγχει τις αναφορές προτού προσκαλέσει πιθανούς ιδιοκτήτες σκύλων στο σπίτι της για να δουν κουτάβια.

«Δεν τους δίνω ποτέ τη διεύθυνσή μου μέχρι την τελευταία δυνατή στιγμή για να προστατεύσω τον εαυτό μου, το σπίτι μου και τα κουτάβια μου», εξηγεί. Επιπλέον, πριν καλέσει πιθανούς ιδιοκτήτες σκύλων στο σπίτι της, τους εξηγεί ότι διαθέτει σύστημα ασφαλείας και δίκτυο καμερών κάλυψης- →
με το σπίτι της, τα ρείθρα και την υπόλοιπη ιδιοκτησία. Τέλος, τους λέει ότι έχει έναν σκύλο φύλακα — ένα Ντόμπερμαν που θα είναι παρών ενώ επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις της. «Οπλισμένοι με αυτές τις πληροφορίες, μπορούν να πάρουν την απόφαση να έρθουν στο κυνοκομείο μου», λέει.

Αλλά οι κτηνοτρόφοι δεν είναι οι μόνοι που τους έκλεψαν τα σκυλιά. Πολλά καταστήματα κατοικίδιων ζώων σε όλη τη χώρα έχουν υποστεί κλοπές σκύλων μετά την πανδημία. Το 2021, αφού δύο γυναίκες μπήκαν σε ένα κατάστημα κατοικίδιων στο Τέξας και ζήτησαν να δουν ένα γαλλικό μπουλντόγκ, το κατάστημα συμμορφώθηκε. Μόλις ο σκύλος ήταν στα χέρια τους, οι δυο τους έτρεξαν αμέσως έξω από την πόρτα. Οι υπάλληλοι του καταστήματος ανέφεραν γρήγορα το περιστατικό και την περιγραφή του αυτοκινήτου στην αστυνομία. Αμέσως μετά, οι αστυνομικοί βρήκαν τις γυναίκες που φέρεται να προσπαθούσαν να επανατοποθετήσουν την πινακίδα που είχαν αφαιρέσει στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη ληστεία.

Διαφέρουν τα ποινικά νομοθετήματα και οι ποινές σχετικά με την κλοπή K9;

©Getty Images

Οι σκύλοι και τα άλλα ζώα συντροφιάς ταξινομούνται επί του παρόντος ως «ιδιοκτησίες» στην καταδίκη για κλοπή. Ως αποτέλεσμα, οι παραβάτες που κλέβουν σκυλιά επιβάλλονται παρόμοιες ποινές με εκείνους που κλέβουν άψυχα αντικείμενα. Δυστυχώς, οι περισσότερες πολιτείες θεωρούν την κλοπή κατοικίδιων ως πλημμέλημα και οι κυρώσεις περιλαμβάνουν μικρά πρόστιμα και ελάχιστο χρόνο φυλάκισης.

Μόνο περίπου 15 πολιτείες αναφέρουν την κλοπή σκύλων στους ποινικούς τους κώδικες. Ενώ οι ποινικές κατηγορίες και οι ποινές διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία, η Καλιφόρνια και η Λουιζιάνα επιβάλλουν χρεώσεις και κυρώσεις που βασίζονται στη χρηματική αξία των κλεμμένων σκύλων. Ωστόσο, η Βιρτζίνια, η Λουιζιάνα, η Οκλαχόμα, η Νέα Υόρκη και ο Μισισιπής έχουν αυστηρά ποινικά καταστατικά. Σε αυτές τις πολιτείες, η κλοπή σκύλων είναι κακούργημα με φυλάκιση από έξι μήνες έως 10 χρόνια. Επιπλέον, τα πρόστιμα ξεκινούν από $200 και μπορούν να ισοδυναμούν έως και τριπλάσια της αξίας του κλεμμένου ζώου, αλλά δεν υπερβαίνουν τα $500.000. Αρκετά μεγάλη γκάμα, επίσης!

Οι υποστηρικτές των ζώων συμφωνούν ότι οι ποινές για κλοπή σκύλων θα πρέπει να είναι αυστηρότερες από αυτές της κλοπής άψυχων, άβιων περιουσιών. Πρόσφατες μελέτες και νομολογία έχουν αναγνωρίσει ότι ο δεσμός ζώου-ανθρώπου είναι μοναδικός και ότι οι συνέπειες της επισήμανσης μιας ιδιοκτησίας σκύλου είναι απαρχαιωμένες.

Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι λάτρεις των σκύλων;

ο Ταμείο Νομικής Προστασίας Ζώων, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός 501(c)(3), είναι ένας οργανισμός υπεράσπισης του δικαίου των ζώων του οποίου η δηλωμένη αποστολή είναι να προστατεύει τις ζωές και να προάγει τα συμφέροντα των ζώων μέσω του νομικού συστήματος. Η οργάνωση ενθαρρύνει τους φιλόζωους να αναλάβουν δράση ασκώντας πιέσεις σε τοπικούς, κρατικούς και κυβερνητικούς εκπροσώπους και υπηρεσίες για να αλλάξουν τους νόμους για την προστασία των ζώων.

Εάν θέλετε να βοηθήσετε στη θέσπιση περισσότερων ποινικών νόμων, υιοθετήστε σκληρότερα μέτρα και υψηλότερες ποινές κατά της κλοπής σκύλων, οργανώστε και συναντηθείτε με ομοϊδεάτες ιδιοκτήτες σκύλων και συνεργαστείτε με οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων για την αλλαγή της νομοθεσίας για την κλοπή ζώων συντροφιάς.

Κάτι τελευταίο: Αν σας έκλεψαν το κατοικίδιο ζώο σας, να είστε υπομονετικοί, επιμελείς, να είστε δραστήριοι και να μην τα παρατάτε. Μπορεί να σας επιστραφεί.

Πώς να αποτρέψετε την κλοπή σκύλου

©DjelicS | Getty Images

Υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι εσείς και ο σκύλος σας δεν είστε στόχος σκανδάλου.

 1. Μικροτσίπ στον σκύλο σας, καταχωρήστε το μικροτσίπ στην αντιπροσωπεία μικροτσίπ και κρατήστε τις πληροφορίες ενημερωμένες.
 2. Βάλτε τον σκύλο σας να φορέσει ένα κολάρο με τον αριθμό τηλεφώνου σας και την ετικέτα ταυτότητας με σχετικές και τρέχουσες πληροφορίες, όπως τη διεύθυνση email σας και τη λέξη „Ανταμοιβή“.
 3. Βάλτε τον σκύλο σας να φορά έναν ιχνηλάτη GPS που μπορεί να παρακολουθεί το σκυλί σας σε πραγματικό χρόνο για να εντοπίσει το που βρίσκεται.
 4. Μην αφήνετε χαλάκια φυλής και μην κρεμάτε σημαίες ράτσας έξω από το σπίτι σας, καθώς αυτό χρησιμεύει ως διαφήμιση για κλέφτες.
 5. Κρατήστε όλες τις πόρτες κλειδωμένες και τα παράθυρα κλειστά όταν δεν είστε σπίτι. Εγκαταστήστε κάμερες στο σπίτι σας εστιάζοντας σε βασικά σημεία εισόδου και εξόδου.
 6. Μην αφήνετε το σκύλο σας αφύλακτο έξω στην αυλή σας, στο αυτοκίνητό σας ή δεμένο έξω από ένα κατάστημα.
 7. Να είστε προσεκτικοί με τους ξένους που σας πλησιάζουν για να μιλήσουν για τον σκύλο σας. Μην τους δίνετε καμία πληροφορία για το πού ζείτε, πόσο συχνά βγάζετε βόλτα τον σκύλο σας ή το όνομα του σκύλου σας.
 8. Προσπαθήστε να βγάζετε βόλτα με σκύλους τις ώρες της ημέρας, διαφοροποιώντας ελαφρώς την ώρα. Οι κλέφτες αναζητούν συνεπή συμπεριφορά σκύλου στο περπάτημα.
 9. Παρατηρήστε το περιβάλλον σας. Προσέξτε για σταθμευμένα αυτοκίνητα στην περιοχή σας και δώστε προσοχή στους πεζούς, οι οποίοι απλώς δεν φαίνονται «να ταιριάζουν».
 10. Παρακολουθήστε προσεκτικά το δικό σας
  σκύλος στο πάρκο σκύλων και μην βγάζετε βόλτα τον σκύλο σας χωρίς λουρί στη γειτονιά σας.

Τι να κάνετε αν σας κλέψουν το σκυλί

©Getty Images

Εάν όντως σας συμβεί το dognapping, λάβετε αυτά τα βήματα αμέσως.

 1. Οι ειδικοί ασφαλείας συμφωνούν ότι εάν το σκυλί σας κλαπεί, μην προσπαθήσετε να κυνηγήσετε τους επιτιθέμενους ή να πηδήξετε στο αυτοκίνητο μαζί τους γιατί μπορεί να τραυματιστείτε σοβαρά ή ακόμα και να πυροβοληθείτε.
 2. Γράψτε όσα μπορείτε να θυμάστε για τον κλέφτη ή τους κλέφτες και το αυτοκίνητο απόδρασης.
 3. Καλέστε την αστυνομία και υποβάλετε μια αναφορά με όσες περισσότερες λεπτομέρειες θυμάστε.
 4. Καλέστε την εταιρεία μικροτσίπ σας, ώστε οι άνθρωποι στην περιοχή σας να λάβουν μια ειδοποίηση χαμένου κατοικίδιου και να είναι σε επιφυλακή.
 5. Απευθυνθείτε σε τοπικά αγνοούμενα κατοικίδια και ομάδες γειτονιάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δημοσιεύστε μια φωτογραφία του κατοικίδιου ζώου σας και περιγράψτε το αναλυτικά. Δημοσιεύστε στη δική σας ροή κοινωνικής δικτύωσης για να λάβετε τη λέξη, επίσης!
 6. Φτιάξτε ένα φυλλάδιο με φωτογραφίες προσώπου και σώματος του κατοικίδιου ζώου σας, προσφέροντας ανταμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ασφαλή ανάρρωσή του. Μην υποδείξετε ότι τον έκλεψαν, καθώς υπάρχει πιθανότητα ο κλέφτης να θέλει να τον επιστρέψει και να αποφύγει τη δίωξη. Αναρτήστε φυλλάδια στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών πάρκων σκύλων ή όπου συγκεντρώνονται μεγάλες ομάδες ανθρώπων.
 7. Επικοινωνήστε με τα τοπικά κτηνιατρικά γραφεία, τους καλλωπιστές, τους παιδικούς σταθμούς σκυλιών, τις εγκαταστάσεις επιβίβασης και τα καταφύγια, καθώς οι κλέφτες μπορεί να θέλουν να τον ρίξουν εκεί.
 8. Γράψτε μια επιστολή σε τοπικά μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες, ραδιόφωνο και τηλεόραση) που περιλαμβάνει μια εικόνα και πλήρη περιγραφή του σκύλου σας και μια εξήγηση για το τι συνέβη. Δώστε τους μια ειλικρινή ιστορία για το τι σημαίνει ο σκύλος σας για εσάς. Εάν ανακαλύψετε ότι έχουν κλαπεί άλλα σκυλιά στην κατοικημένη σας περιοχή, συμπεριλάβετε το. Αυτό μπορεί να τους ωθήσει να αναφέρουν την ιστορία σας, καθώς και ένα κύμα εγκληματικότητας, ώστε οι κάτοικοι να είναι σε επιφυλακή για τα σκυλιά σας — και να είναι προσεκτικοί με τους δικούς τους.
 9. Προσοχή στους απατεώνες που μπορεί να σας καλέσουν για την ανταμοιβή ή να ζητήσουν χρήματα για να επιστρέψουν το σκυλί σας.
 10. Ελέγχετε τακτικά τις διαδικτυακές αναρτήσεις για υιοθεσίες και πωλήσεις κατοικίδιων ζώων.
 11. Μην τα παρατάς!

Γιατί μερικά κουτάβια δαγκώνονται περισσότερο από άλλα

©Getty Images

Μερικοί από τους παράγοντες που συμβάλλουν στο γιατί ορισμένα σκυλιά κλέβονται περισσότερο από άλλα είναι ότι οι επιθυμητές ράτσες του σήμερα είναι σπάνιες, μοντέρνες και δύσκολες στο χέρι, ειδικά το γαλλικό μπουλντόγκ — μια ράτσα που είναι η κύρια υποψήφια για κλοπή.

«Οι Γάλλοι έχουν γίνει trendy λόγω της παρουσίας τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά στο Instagram, καθώς και της εκπροσώπησης της φυλής τους, η οποία μπορεί να βρεθεί σε σεντόνια, πουλόβερ, θήκες τηλεφώνου και σε διαφημιστικές καμπάνιες», λέει ο Brandi Hunter-Munden, αντιπρόεδρος της AKC. των δημοσίων σχέσεων.

Ένας άλλος παράγοντας που συμβάλλει στη δημοτικότητα της ράτσας είναι ότι πολλά γαλλικά μπουλντόγκ ανήκουν σε αξιόλογες διασημότητες όπως η Lady Gaga (που έπεσαν διάσημα και βίαια το 2021), ο Dwayne Johnson, ο Leonardo DiCaprio, η Martha Stewart, ο Snoop Dogg, η Madonna και η Reese Witherspoon. Και, με μια βαριά τιμή – από 4.000 $ και πάνω, υπάρχει μια υπονοούμενη κατάσταση ελίτ από την ιδιοκτησία αυτής της φυλής.

Στην περίπτωση των γαλλικών μπουλντόγκ, η ζήτηση υπερτερεί της προσφοράς και αυτό πρέπει να υπολογιστεί στον λόγο για τον οποίο η φυλή είναι ο κύριος υποψήφιος για κλοπή. Τα γαλλικά μπουλντόγκ έχουν μικρότερες γέννες, προσφέροντας περιορισμένη προσφορά για μια τόσο αδηφάγα ζήτηση.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar