Τι είναι τα παιχνίδια Heartbeat; Και Χρειάζεται το κουτάβι σας ένα παιχνίδι για τους χτύπους της καρδιάς; – Dogster

3
Τι είναι τα παιχνίδια Heartbeat;  Και Χρειάζεται το κουτάβι σας ένα παιχνίδι για τους χτύπους της καρδιάς;  – Dogster

Όταν καλωσορίζετε ένα νέο κουτάβι στην οικογένειά σας, θέλετε να αισθάνεται ασφαλές, άνετα και σαν στο σπίτι του. Αλλά είναι μια προσαρμογή για το μικρό αγόρι ή το κοριτσάκι, ιδιαίτερα αν πέρασαν τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους κοιμόμενοι δίπλα στη μαμά τους και στα συγγενικά τους παιδιά. Μπορεί να τους λείπει η μυρωδιά της και ο ήχος του καρδιακού παλμού της, κάτι που κατάφεραν να κάνουν και στη μήτρα.

Για να βοηθήσουν το κατοικίδιό τους να προσαρμοστεί, ορισμένοι γονείς κατοικίδιων ζώων μπορεί να κοιτάξουν τα παιχνίδια που παλεύουν την καρδιά τους.

«Έχουν σχεδιαστεί για να αισθάνονται σαν τους χτύπους της καρδιάς, έτσι ώστε το κουτάβι να νιώθει ότι είναι κοντά στη μαμά ή στα συγγενικά του παιδιά», λέει η Δρ Joanna Woodnutt, η εσωτερική κτηνίατρος για DoggieDesigner.com.

Αλλά δεν έχουν υπάρξει μελέτες που να λένε ότι πραγματικά βοηθούν, και ο Δρ Woodnutt έχει κάποιες ανησυχίες ότι τα παιχνίδια που χτυπούν την καρδιά μπορεί να προκαλέσουν περισσότερο κακό παρά καλό. Μοιράστηκε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των παιχνιδιών για σκύλους και άλλους τρόπους για να βοηθήσετε το νέο σας κουτάβι να νιώσει πιο γρήγορα σαν στο σπίτι σας.

Ποια είναι τα οφέλη των παιχνιδιών για τα κουτάβια;

Αν και δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι τα παιχνίδια που παλεύουν την καρδιά λειτουργούν για κουτάβια, ανεκδοτικά, μπορεί.

«Τα κουτάβια είναι στο ίδιο σπίτι από τότε που γεννήθηκαν», λέει ο Δρ Woodnutt. «Τους πήραν από τα αδέρφια τους, τις μαμάδες τους και το μέρος που ξέρουν όλα την ίδια μέρα. Η ιδέα είναι… να τους δώσουμε κάποια συνέπεια».

Υπάρχουν επίσης προνόμια για τους γονείς κατοικίδιων ζώων: Εάν το κουτάβι δεν κλαίει τη νύχτα, οι γονείς τους πιθανότατα θα κοιμούνται επίσης περισσότερο.

Υπάρχουν μειονεκτήματα στην αγορά ενός παιχνιδιού που χτυπά την καρδιά για τον σκύλο σας;

Ο Δρ Woodnutt τείνει να αποφεύγει να προτείνει παιχνίδια με καρδιακούς παλμούς σε κατοικίδια, κυρίως επειδή είναι μια προσωρινή λύση.

«Αν δώσετε στον σκύλο ένα παιχνίδι και το αφαιρέσετε, χειροτερεύει το άγχος του αποχωρισμού;» Ο Δρ Woodnutt αναρωτιέται.

Και δεν είναι όλα ασφαλή να φύγουν με ένα κουτάβι χωρίς επίβλεψη.

«Μερικά περιέχουν μπαταρίες ή πακέτα θερμότητας», λέει ο Δρ Woodnutt. «Δεν είναι κατάλληλα για μάσημα».

Ελέγξτε την ετικέτα για να δείτε εάν υπάρχουν προειδοποιήσεις ασφαλείας και αποφύγετε να αφήσετε το κουτάβι σας μόνο με παιχνίδια που λειτουργούν με μπαταρία.

Άλλοι τρόποι για να κάνετε το νέο σας κουτάβι να αισθάνεται ασφαλές

Ο Δρ Woodnutt πιστεύει ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βοηθήσετε το κατοικίδιο ζώο σας να αισθάνεται ασφαλές είναι να τρενάρετε σωστά στο κλουβί.

«Ένα πράγμα που πάντα υποστήριζα είναι να βρεις έναν κτηνοτρόφο που είναι πρόθυμος να δοκιμάσει την εκπαίδευση κλουβιών προτού τους φέρεις στο σπίτι… έτσι όταν φτάσουν στο σπίτι, το έχουν ήδη συνηθίσει», λέει.

Εάν διασώζετε, αυτό μπορεί να μην είναι μια επιλογή. Ξεκινήστε βάζοντας το σκύλο στο κλουβί για σύντομες περιόδους και δίνοντάς του μια λιχουδιά, ώστε να το συνδέσουν με μια θετική εμπειρία. Σταδιακά αυξήστε τον χρόνο που τα αφήνετε στο τελάρο. Το βράδυ, σκεφτείτε να βάλετε το κλουβί στο δωμάτιό σας.

«Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να σας δουν και να σας ακούσουν, και μπορείτε να τους ακούσετε», λέει ο Δρ Woodnutt.

Πώς να απογαλακτίσετε το κουτάβι σας από ένα παιχνίδι που χτυπά την καρδιά

Εάν το κουτάβι σας χρησιμοποιεί ήδη ένα παιχνίδι για τους παλμούς της καρδιάς, είναι πιθανό να απογαλακτιστείτε από αυτό.

„Κάντε το αργά και βοηθήστε τους να εξαρτώνται λιγότερο από αυτό“, λέει ο Δρ Woodnutt.

Ο Δρ Woodnutt προτείνει να ξεκινήσετε παίρνοντας το κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ είστε σπίτι (πιθανώς ένα Σαββατοκύριακο).

«Με την πάροδο του χρόνου, αφαιρέστε το το βράδυ, αλλά αφήστε τους να το έχουν όσο λείπετε», λέει. «Φτιάξτε το να μην το έχουν καθόλου».

Schreibe einen Kommentar