Σήμερα πρέπει να γνωρίζετε τους κανόνες του δρόμου – Dogster

0
Σήμερα πρέπει να γνωρίζετε τους κανόνες του δρόμου – Dogster

Η Anna Jacoby σχεδίαζε να βγει στο δρόμο με τον αγαπημένο της υιοθετημένο σκύλο, τον Jack. Αλλά καθώς σχεδίαζε τη «εργασία» της στο Ντένβερ του Κολοράντο, έβαλε φρένο. Ανακάλυψε ότι ο Τζακ θα αντιμετωπίσει επιπλέον έλεγχο στο The Mile-High City επειδή είναι Πιτ Μπουλ. Η φυλή επιτρέπεται στο Ντένβερ μόνο εάν οι ιδιοκτήτες πληρώνουν για να αξιολογηθούν και να επιτραπούν τα σκυλιά τους — αυτό ισχύει και για τους επισκέπτες.

«Αν έχετε μια φυλή νταής και θέλετε να κάνετε ένα οδικό ταξίδι στην Αμερική, πρέπει να ελέγξετε τους τοπικούς νόμους», λέει η Άννα. «Είναι πολύ άγριο».

Οι περιορισμοί φυλής είναι ένας από τους πολλούς κανόνες του δρόμου που πρέπει να αναθεωρήσετε πριν ταξιδέψετε με το κουτάβι σας, διαφορετικά θα μπορούσατε να καταλήξετε στο σκυλόσπιτο.

«Η μη γνώση του νόμου δεν αποτελεί υπεράσπιση για τη μη τήρηση του νόμου», λέει ο δικηγόρος Jeremy Cohen από την Boston Dog Lawyers. «Ο νόμος αλλάζει συνεχώς».

Οι ιδιοκτήτες σκύλων που παραβιάζουν τους κανονισμούς έχουν αντιμετωπίσει μηνύσεις, εξώσεις και παραβιάσεις. Για παράδειγμα, το να μην επιτρέψετε το Pit Bull σας στο Ντένβερ θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόστιμο 999 $ και 300 ημέρες φυλάκιση.

Γιατί πρέπει να γνωρίζετε τους νόμους και τις υποχρεώσεις σας

© Σου Αρσλάνογλου | Getty Images

Κάθε πολιτεία, νομός, πόλη, παραλία ή πάρκο που επισκέπτεστε εσάς και τον σκύλο σας πιθανότατα έχει τους δικούς της νόμους και περιορισμούς για τους σκύλους.

Ο Τζόναθαν Ζακς έμαθε γρήγορα για τον νόμο του λουριού του Μεγάλου Μήλου όταν έφερε τον πρόσφατα υιοθετημένο σκύλο του, τον Τσάρλι, στην πρώτη τους βόλτα χρησιμοποιώντας ένα ανασυρόμενο καλώδιο.

«Έφυγα από το πιάτο για να τον αφήσω να τρέξει λίγο», λέει ο Τζόναθαν. «Μέσα σε δευτερόλεπτα, ένας γείτονας μου φώναξε, επισημαίνοντας ότι οι τοπικοί νόμοι ορίζουν ότι όλα τα σκυλιά στη Νέα Υόρκη πρέπει να κρατούνται με λουρί που δεν υπερβαίνει τα 6 πόδια σε μήκος. Θλιμμένα, τον έριξα και κατευθύνθηκα προς το πάρκο, όπου ενημερώθηκα το ίδιο από τον φύλακα του πάρκου. Ομολογώ ότι αγνοούσα εντελώς».

Η μη τήρηση των νόμων περί λουριών οπουδήποτε στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόστιμο και να αυξήσει τον κίνδυνο ευθύνης του ιδιοκτήτη του σκύλου.

Όταν ο δικηγόρος Justin Wolfe, ο οποίος εκπροσωπεί τα θύματα από δάγκωμα σκύλου, λαμβάνει μια νέα υπόθεση, ερευνά εάν ο σκύλος έπρεπε να περιοριστεί.

«Εάν ο σκύλος, ενώ δεν είναι λουρί, δαγκώσει και κατά συνέπεια τραυματίσει κάποιον, ο ιδιοκτήτης που δεν τήρησε τον τοπικό νόμο περί λουριών πιθανότατα θα θεωρηθεί υπεύθυνος για οποιαδήποτε ζημιά υποστεί το θύμα», λέει ο Justin.

Ενημερώστε τους εμβολιασμούς και το μικροτσίπ της Fido

Η διασφάλιση ότι ο σκύλος σας έχει τα κατάλληλα εμβόλια προστατεύει τον καλύτερο φίλο σας από ασθένειες και σας προστατεύει από προβλήματα. Τα εμβόλια κατά της λύσσας είναι υποχρεωτικά στις περισσότερες πολιτείες. Κρατήστε τεκμηρίωση ότι ο σκύλος σας έχει εμβολιαστεί.

©Liudmila Chernetska | Getty Images

„Εάν ο σκύλος σας δαγκώσει κάποιον και δεν έχετε αποδείξεις ότι ο σκύλος σας ήταν εμβολιασμένος, αυτό που έχω δει να συμβαίνει είναι ότι το θύμα υποβάλλεται σε θεραπεία για έκθεση στη λύσσα“, λέει ο Jeremy. «Θα μπορούσε να κοστίσει χιλιάδες δολάρια και μπορεί να κολλήσετε με τον λογαριασμό».

Οι ειδικοί λένε να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας σχετικά με άλλα βασικά εμβόλια, όπως εμβόλια parvo, λοιμώξεις και ειδικά για την τοποθεσία εμβολιασμούς για το μέρος που ταξιδεύετε.

«Υπάρχουν ορισμένες περιοχές που έχουν αυξημένο κίνδυνο ορισμένων ασθενειών, όπως η λεπτοσπείρωση, η νόσος του Lyme ή το σύμπλεγμα μολυσματικών αναπνευστικών ασθενειών του σκύλου», λέει η κτηνίατρος Δρ Λόρι Τέλερ, μελλοντικός πρόεδρος της Αμερικανικής Κτηνιατρικής Ιατρικής Ένωσης. «Υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια που βοηθούν στην πρόληψη ή τη μείωση της σοβαρότητας αυτών των ασθενειών. Επισκεφτείτε τον κτηνίατρό σας τουλάχιστον έξι εβδομάδες πριν από την αναχώρηση για να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας προστατεύεται επαρκώς.»

Πολλές πολιτείες απαιτούν από έναν κτηνίατρο να εξετάσει το σκυλί σας και να εκδώσει ένα έγγραφο που πιστοποιεί ότι είναι υγιές. Συνιστάται επίσης να κάνετε μικροτσίπ στο σκύλο σας. Εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα, επομένως δεν μπορεί να πέσει σαν κολάρο ή ετικέτες.

«Βεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία επικοινωνίας του μικροτσίπ του σκύλου σας είναι ενημερωμένα», λέει η Jessica Simpson, ανώτερη ειδική σε θέματα δημόσιας πολιτικής από την Humane Society of the United States (HSUS). «Αν αποχωριστείτε από το κατοικίδιο ζώο σας σε μια άγνωστη περιοχή, μπορεί να είναι το κλειδί για την επανένωση μαζί τους».

Βρείτε ένα πραγματικά φιλικό προς τα σκυλιά μέρος για να μείνετε

Ορισμένα ξενοδοχεία λένε ότι είναι φιλικά προς τα κατοικίδια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η διαμονή σας θα είναι σαν το σπίτι σας.

Κάντε κλικ στο It Sport Plus. Συνδέεται παρακάτω!

Όταν η Meera Watts και ο Pomeranian της, Bozo, έκαναν check in σε ένα ξενοδοχείο, δεν επέτρεπε τα σκυλιά στο κρεβάτι και δεν μπορούσε να φέρει το φαγητό του στο δωμάτιο.

«Μερικές φορές τα ξενοδοχεία υπερβάλλουν λίγο με τις πολιτικές τους σχετικά με τα κατοικίδια. Πραγματικά μου προκάλεσε πονοκέφαλο επειδή ο σκύλος μου συνηθίζει να κοιμάται μαζί μου στο κρεβάτι και βρήκα τον κανόνα της σκυλοτροφής παράλογο», λέει η Meera.

Η Gigi Chow και η Yorkie της, Roger Wellington, αντιμετώπισαν επίσης απροσδόκητους περιορισμούς.

«Σε πολλές περιπτώσεις, με εξέπληξε η πολιτική του ξενοδοχείου να μην επιτρέπονται τα σκυλιά από μόνα τους μέσα στο δωμάτιο. Αν είναι, πρέπει να είναι σε ρείθρο ή κλουβί, με το οποίο δεν ταξιδεύω. Συχνά, αυτό δεν γίνεται γραπτώς στο διαδίκτυο τη στιγμή της κράτησης», λέει η Gigi.

Η Gigi τηλεφωνεί τώρα στο ξενοδοχείο και επιβεβαιώνει την πολιτική μέσω email. Αυτό είναι παρόμοιο με τη συμβουλή της Airbnb. Η εταιρεία προειδοποιεί να ελέγξετε τους κανόνες κατοικίας μιας καταχώρισης, να επικοινωνήσετε με τον οικοδεσπότη και να ρωτήσετε εάν υπάρχουν περιορισμοί για τα κατοικίδια.

Εάν μένετε με φίλους ή οικογένεια, μάθετε εάν η ένωση ιδιοκτητών του διαμερίσματος ή σπιτιού τους έχει καταστατικούς νόμους σχετικά με τις φυλές, το γάβγισμα ή το μέγεθος. (Φυσικά, οι συνθήκες είναι διαφορετικές αν έχετε συναισθηματική υποστήριξη ή σκύλο υπηρεσίας.)

Ελέγξτε εκ των προτέρων τους κανόνες για αεροπλάνα, τρένα και αυτοκίνητα

Είναι παράνομο σε ορισμένες πολιτείες να υπάρχει ένας ασυγκράτητος σκύλος στο πίσω μέρος ενός φορτηγού. (Και είναι απλώς ένα ανόητο πράγμα.) Ορισμένες πολιτείες καθιστούν παράνομο για έναν σκύλο να είναι ανασφάλιστος μέσα σε ένα όχημα. Πολλές πολιτείες απαγορεύουν την αποσπασμένη οδήγηση και ένας χαλαρός σκύλος μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί να σας επιβάλει πρόστιμο για αποσπασμένη οδήγηση, ακόμα κι αν ο νόμος δεν σας απαιτεί ρητά να συγκρατήσετε το σκυλί σας.

Κάντε κλικ στο It Terrain από το Sleepypod. Συνδέεται παρακάτω!

Ο Δρ Τέλερ συνιστά τη χρήση ζώνης ασφαλείας για σκυλάκι, συγκράτησης ή ρείθρο. «Αν συμβεί το χειρότερο και είστε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, τα χαλαρά σκυλιά μπορεί να γίνουν ιπτάμενοι πύραυλοι, να εκτοξευθούν γύρω από το όχημα ή/και να εκτιναχθούν από ένα παράθυρο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό ανθρώπων και τραυματισμό ή ακόμα και θάνατο στο κατοικίδιο», λέει.

Εάν πετάτε, κάθε αεροπορική εταιρεία αποφασίζει εάν τα κατοικίδια ζώα μπορούν να ταξιδέψουν στην καμπίνα του αεροπλάνου, εκτός εάν έχετε ένα ζώο υπηρεσίας. Οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές δεν αναγνωρίζουν πλέον τα ζώα συναισθηματικής υποστήριξης ως ζώα εξυπηρέτησης σε πτήσεις αεροπορικών εταιρειών.

Τα μικρότερα σκυλιά μπορεί να μπορούν να πετάξουν στην καμπίνα του αεροπλάνου. Αλλά τα μεγαλύτερα σκυλιά μεταφέρονται στο φορτίο – κάτι που έχει το μερίδιό του στους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια για τον σκύλο σας. Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας και την αεροπορική σας εταιρεία και ερευνήστε διεξοδικά πριν κάνετε κράτηση.

«Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες δεν θα επιτρέψουν σε ορισμένες ράτσες να πετούν, ιδιαίτερα σε βραχυκεφαλικές (σκυλιά με τσακισμένα πρόσωπα)», λέει ο Δρ Τέλερ. «Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας είναι άνετος σε ένα ρείθρο, ιδιαίτερα όταν βρίσκεται σε κίνηση. Κατά τις θερμότερες περιόδους του χρόνου, προσπαθήστε να αποφύγετε να πετάτε στη μέση της ημέρας. Οι πτήσεις νωρίς το πρωί ή τη νύχτα είναι καλύτερες, επειδή η θερμοκρασία περιβάλλοντος δεν θα είναι τόσο ζεστή όταν το κατοικίδιό σας μεταφέρεται από και προς το αεροπλάνο.»

Πολλές σιδηροδρομικές γραμμές καλωσορίζουν τα σκυλιά, αλλά έχουν περιορισμούς στο μέγεθος και άλλους περιορισμούς. Για παράδειγμα, η Amtrak επιτρέπει σκύλους και γάτες, αλλά μόνο έως 20 λίβρες για το συνδυασμένο βάρος τόσο του κατοικίδιου ζώου όσο και του μεταφορέα και το κατοικίδιο ζώο σας πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 εβδομάδων, να μην ενοχλεί, να μην προκαλεί οσμή και να «δεν χρειάζεται προσοχή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. ” Επιπλέον, επιτρέπει μόνο πέντε κατοικίδια ζώα ανά τρένο και περιορίζει τον συνολικό χρόνο ταξιδιού των κατοικίδιων σε επτά ώρες.

Όταν πρόκειται να ταξιδέψετε με το κατοικίδιό σας, είναι προφανές ότι η έρευνα πριν από το ταξίδι είναι το κλειδί. Και η Άννα ανακουφίστηκε που έκανε όλες τις εργασίες της σχετικά με το διάταγμα του Ντένβερ για το Πιτ Μπουλ νωρίτερα. «Είμαι προσεκτικός προγραμματιστής ταξιδιών», λέει. «Γλίτωσα τον εαυτό μου από μια μεγάλη ταλαιπωρία».

Ώρα για check in

Εδώ είναι μερικοί ιστότοποι που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το σκυλί σας να εμφανιστεί στο δρόμο!

Για τους κανόνες αεροπορικών εταιρειών

Alaska Airlines: alaskaair.com/content/travel-info/policies/pets-traveling-with-pets

Αμερικάνικες αερογραμμές: aa.com/i18n/travel-info/special-assistance/pets.jsp

Δέλτα: delta.com/us/en/pet-travel

JetBlue: jetblue.com/help/traveling-with-pets

Southwest Airlines: southwest.com/html/customer-service/traveling-with-animals/pets/index-pol.html

Ενωμένες αερογραμμές: united.com/ual/en/us/fly/travel/animals.html

Οι νόμοι για τα κατοικίδια της πολιτείας, της κομητείας και της πόλης μπορούν να βρεθούν στους ιστότοπούς τους.

Για τους Κανόνες Τρένου

Amtrak: amtrak.com/pets

VIA Rail Canada: viarail.ca/en/plan/travelling-with-pets

Αρχή Μεταφορών της Κοιλάδας: vta.org/faq

Πρώτα η ασφάλεια

Ακολουθούν ορισμένα εγκεκριμένα προϊόντα ασφάλειας που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τον σκύλο σας ασφαλή στο αυτοκίνητο ή στο αεροπλάνο:

  1. G1 Κυνοκομείο; $499-$899.
  2. Sleepypod Air; 199,99 $ (για σκύλους λιγότερο από 18 κιλά).
  3. Έγκριση αεροπορικής εταιρείας Sherpa Forma Frame, μεταφορέας κατοικίδιων με δοκιμή σύγκρουσης; 55,99 $-134,19 $.
  4. Clickit Terrain Plus; 126,49 $.
  5. Ο Μεταφορέας Ζώων; $225.
  6. Clickit Sport Plus; 103,49 $ (περιλαμβάνει S-Clip και ασπίδα πόρπης).
  7. Μεταφορέας επιβατών; $225.
παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar