Πώς να σταματήσετε τη φύλαξη παιχνιδιών σε κουτάβια

2
Πώς να σταματήσετε τη φύλαξη παιχνιδιών σε κουτάβια

Τα περισσότερα σκυλιά αγαπούν τα παιχνίδια τους, αλλά μερικές φορές τους αγαπούν λίγο υπερβολικά. Οι συμπεριφορές φύλαξης και αποθήκευσης παιχνιδιών είναι πολύ συνηθισμένες. Λοιπόν, τι είναι αποδεκτό και τι όχι; Και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό;

Φύλαξη παιχνιδιών — τι είναι φυσιολογικό

Ένα μπερδεμένο ή φοβισμένο κουτάβι με ένα παιχνίδι.
Κάποια ποσότητα φύλαξης παιχνιδιών ΕΙΝΑΙ φυσιολογική. Φωτογραφία ©Mexitographer | Getty Images.

Είναι φυσιολογικό για τα σκυλιά να κρύβουν τα παιχνίδια ή τα κόκαλά τους σαν να τα φυλάνε για αργότερα, και είναι φυσιολογικό ακόμη και σε σκύλους που έχουν άφθονα παιχνίδια στη διάθεσή τους ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, εάν θέλετε να σταματήσουν αυτές οι συμπεριφορές, προσπαθήστε να περιορίσετε την ποσότητα των παιχνιδιών και των οστών στα οποία έχει πρόσβαση ο σκύλος σας τη δεδομένη στιγμή. Πιθανότατα θα δείτε τη συμπεριφορά του αποθησαυρισμού να μειώνεται καθώς ο σκύλος σας χαλαρώνει, επειδή δεν υπάρχει τόσο „πλεόνασμα“ για να κρύψετε.

Πότε πρέπει να ανησυχείτε για τη φύλαξη των παιχνιδιών

Τώρα, αν ο σκύλος σας είναι παιχνίδια που προστατεύουν τους πόρους (γρυλίζειθραύση ή δάγκωμα αν προσπαθήσετε να τα αφαιρέσετε), αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα. Φύλαξη πόρων, είτε αφορά φαγητό, παιχνίδια ή ακόμα και άνθρωπο, έχει τις ρίζες του στην ενστικτώδη ανάγκη του σκύλου για ασφάλεια και επιβίωση. Στο μυαλό ενός σκύλου που φυλάσσει τους πόρουςτα άτομα ή άλλα σκυλιά στο νοικοκυριό αντιπροσωπεύουν μια απειλή, αναγκάζοντας τον σκύλο να φυλάει αντικείμενα για να διατηρείται ασφαλής και άνετος.

Εάν πλησίαζα και προσπαθούσα να κλέψω τα κλειδιά του αυτοκινήτου, το πορτοφόλι και το κινητό σας, θα αφαιρούσα τα βασικά στοιχεία που χρειάζεστε για την ασφάλεια και την επιβίωσή σας. Θα μου παρέδινες ευχαρίστως αυτά τα αντικείμενα ή θα τρόμαζες ή θα θύμωνες στη σκέψη ότι θα τα χάσεις; Συναγερίζουμε τα αυτοκίνητά μας και τα σπίτια μας για να προστατεύσουμε τους πόρους μας. γιατί ένας σκύλος δεν μπορεί να κάνει το ίδιο με τον τρόπο του;

Δυστυχώς, υπάρχει ένας διάχυτος μύθος ότι η φύλαξη των πόρων είναι το αποτέλεσμα ενός σκύλου που προσπαθεί να ασκήσει κυριαρχία. Ως αποτέλεσμα, οι καλοπροαίρετοι γονείς κατοικίδιων ζώων πιστεύουν ότι πρέπει να συγκρουστούν με τα σκυλιά τους που φυλάσσουν τους πόρους τους προκειμένου να αποκτήσουν τον «έλεγχο» τους και να τα αναγκάσουν να υποταχθούν. Αλλά επειδή η συμπεριφορά είναι στην πραγματικότητα ριζωμένη στην ανασφάλεια και ο σκύλος αισθάνεται ανασφαλής ή αβέβαιος στο περιβάλλον του, αυτή η προσέγγιση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και αναποτελεσματική, οδηγώντας συχνά στη χειροτέρευση της συμπεριφοράς. Μια συγκρουσιακή προσέγγιση χρησιμεύει μόνο για να επιβεβαιώσει την ανασφάλεια του σκύλου και μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να χτυπηθούν ή να δαγκωθούν.

Τι να κάνετε με τη φύλαξη παιχνιδιών

Ένα αγόρι και ένας σκύλος τσακώνονται για ένα παιχνίδι.
Μπορείτε να αποτρέψετε την ανάπτυξη της επιθετικότητας στα παιχνίδια εξαρχής! Φωτογραφία ©MediaProduction | Getty Images.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτρέψετε την ανάπτυξη της επιθετικότητας των παιχνιδιών ή για να βοηθήσετε στη βελτίωση του προβλήματος αφού έχει ήδη ξεκινήσει, είναι να αφαιρέσετε την αντιπαράθεση από την εξίσωση και να κάνετε το να ρίχνετε παιχνίδια ένα διασκεδαστικό και χωρίς άγχος παιχνίδι.

Διδάξτε τον σκύλο σας να «το παίρνει» ανταμείβοντάς τον που πήρε ένα παιχνίδι, στη συνέχεια παρέχοντάς του ένα εμπόριο, παρουσιάζοντας ένα άλλο παιχνίδι πίσω από την πλάτη σας και κατευθύνοντας το ενδιαφέρον του στο νέο παιχνίδι ενώ παίζετε με αυτό. Όταν ο σκύλος σας πέσει το αρχικό παιχνίδι, επαινέστε αμέσως και επιβραβεύστε με το δεύτερο παιχνίδι, προσθέτοντας τελικά τις λέξεις «πέστε το».

Το κλειδί είναι να γίνει αυτό το δεύτερο παιχνίδι απείρως πιο ενδιαφέρον από το πρώτο. Σύντομα θα θεωρηθείτε ως ο δωρητής νέων συναρπαστικών παιχνιδιών, παρά ως το άτομο που έρχεται να αφαιρέσει αντικείμενα αξίας. Όχι μόνο θα εξαλείψετε την αντιπαράθεση και θα αποφύγετε το δάγκωμα, θα δημιουργήσετε επίσης έναν υπέροχο δεσμό με τον σκύλο σας στη διαδικασία.

Η κατώτατη γραμμή για τη φύλαξη παιχνιδιών

Η φύλαξη πόρων είναι μια δύσκολη συμπεριφορά για να αντιμετωπίσετε, ειδικά εάν έχετε μικρά παιδιά ή ζείτε σε ένα νοικοκυριό πολλών σκύλων, αλλά εστιάστε σε αυτό που θέλετε από τον σκύλο σας, αντί να διορθώσετε τις συμπεριφορές που δεν θέλετε. Θα διαπιστώσετε ότι ο σκύλος σας είναι πρόθυμος να μάθει και θα σας εμπιστευτεί ότι θα του παρέχετε ένα ασφαλές περιβάλλον χαμηλής πίεσης όπου δεν αισθάνεται την ανάγκη να προστατεύει ή να προστατεύει πράγματα που έχουν αξία.

Μικρογραφία: Φωτογραφία ©dageldog | Getty Images.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Η Victoria Stilwell, εκπαιδεύτρια σκύλων, τηλεοπτική προσωπικότητα, συγγραφέας και δημόσια ομιλήτρια, είναι περισσότερο γνωστή ως η πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς Είμαι εγώ ή ο σκύλος, μέσω του οποίου προσεγγίζει κοινό σε περισσότερες από 100 χώρες. Εμφανιζόμενη συχνά στα μέσα ενημέρωσης, είναι ευρέως αναγνωρισμένη ως ηγέτης στον τομέα της συμπεριφοράς των ζώων, είναι αρχισυντάκτρια του positively.com, διευθύνουσα σύμβουλος του δικτύου αδειοδοτημένων εκπαιδευτών VSPDT και ιδρύτρια της Victoria Stilwell Academy for Dog Training & Συμπεριφορά — ο ηγέτης στην εκπαίδευση εκπαιδευτών σκύλων. Συνδεθείτε μαζί της στο Facebook ή στο Twitter στο @νίκες.

Διαβάστε περισσότερα για τα κουτάβια στο Dogster.com:

Schreibe einen Kommentar