Πού μπορώ να πάρω δωρεάν κουτάβια

3
Πού μπορώ να πάρω δωρεάν κουτάβια

Μια από τις μεγαλύτερες λογοτεχνικές φωνές του 20ου αιώνα —δεν μπορώ να θυμηθώ αν ήταν η Flannery O’Connor ή ο Stevie Nicks— έγραψε κάποτε ότι δεν υπάρχει τίποτα φθηνότερο από το δωρεάν. Αυτή η δήλωση μπορεί να ισχύει θεωρητικά, αλλά τα κουτάβια δεν είναι θεωρητικά. Είναι ζωντανά πλάσματα που αναπνέουν και θα εξαρτώνται από εσάς για τα πάντα, από φαγητό και στέγη μέχρι αγάπη και άσκηση. Εάν ήρθατε εδώ σήμερα ρωτώντας, „Πού μπορώ να βρω δωρεάν κουτάβια;“ και ψάχνετε για σαφείς απαντήσεις σχετικά με την απόκτηση δωρεάν κουταβιών, δεν έχετε τύχη. Σίγουρα θα πάρετε κάποιες ασαφείς, μαζί με κάποιες χρήσιμες εναλλακτικές.

Μια γέννα ή μια ομάδα κουταβιών.
Είναι πραγματικά ελεύθερα τα ελεύθερα κουτάβια; Φωτογραφία ©LivingImages | E+ / Getty Images.

Δωρεάν κουτάβια — μερικά στοιχεία εκ των προτέρων

Γιατί να σας αρνηθούμε τις βεβαιότητες όσον αφορά τα ελεύθερα κουτάβια; Η απάντηση είναι απλή. Ναι, είναι δυνατό να εντοπίσετε και να φέρετε στο σπίτι δωρεάν κουτάβια που δεν σας κοστίζουν τίποτα εκ των προτέρων. Αλλά υπάρχουν πάντα έξοδα που σχετίζονται με την ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων. Είτε ο φίλος που αναζητάτε είναι ένα χαριτωμένο κουτάβι, σαύρα, ψάρι ή νάνος χάμστερ, κάθε κατοικίδιο που υιοθετείτε έχει ανάγκες και η παροχή τους συνεπάγεται πάντα κόστος, τόσο οικονομικό όσο και άλλο. Για την ιδιοκτησία κουταβιού, μπορείτε να περιμένετε να δαπανήσετε χρήματα για:

 1. Εμβολιασμοί
 2. Επεμβάσεις στείρωσης ή στείρωσης
 3. Τροφή
 4. Κλινοσκεπάσματα
 5. Παιχνίδια και άλλα αξεσουάρ
 6. Άδεια/εγγραφή

Υπάρχουν άλλα έξοδα που συνδέονται με την υιοθεσία ενός νέου κουταβιού που δεν είναι αυστηρά οικονομικά. Αυτά περιλαμβάνουν την επένδυση του χρόνου, της προσπάθειας και της υπομονής που απαιτούνται για:

 1. Εκπαίδευση
 2. Κατοικία
 3. Τακτική άσκηση
 4. Περιποίηση και μπάνιο

Ο μύθος των ελεύθερων κουταβιών

Πρώτον, θα πρέπει να διερευνήσουμε τι παρακινεί τους ανθρώπους να αναζητήσουν δωρεάν κουτάβια. Είναι η αρχική επένδυση που ωθεί τους ανθρώπους να ρωτήσουν για δωρεάν κουτάβια ή φθηνά κουτάβια ή υιοθεσίες κουταβιών χαμηλού κόστους; Είναι η υπόθεση ότι η απόκτηση ενός σκύλου συνεπάγεται μια σημαντική εφάπαξ τιμή που μπορεί δυνητικά να φτάσει σε εκατοντάδες, ακόμη και χιλιάδες δολάρια;

Οι δημοφιλείς ή πολύ ορατές ράτσες σκύλων που βλέπουμε να συμμετέχουν σε τηλεοπτικές εκπομπές σκύλων, διαφημίσεις, τηλεόραση ή ταινίες οδηγούν αυτές τις έννοιες. Αυτό ενισχύεται από την περίεργη ιδέα ότι τα καθαρόαιμα σκυλιά είναι κατά κάποιο τρόπο ανώτερα από μικτές ράτσες, μούτσες, σκύλους με προηγούμενους ιδιοκτήτες, σκύλους καταφυγίου ή διάσωσης. Και μετά υπάρχει η ιδέα ότι η υιοθεσία ενός κουταβιού είναι μια καλύτερη ή πιο αυθεντική εμπειρία από το να φέρεις στο σπίτι έναν ενήλικα ή ηλικιωμένο σκύλο. Καμία από αυτές τις υποθέσεις δεν είναι ποσοτικά ή αντικειμενικά αληθής.

Το πραγματικό οικονομικό κόστος των δωρεάν κουταβιών

Ακόμα κι αν αποκτήσετε δωρεάν κουτάβια, η ανατροφή ζωντανών πλασμάτων συνεπάγεται σημαντικές επενδύσεις. Η φροντίδα και το τάισμα οποιουδήποτε σκύλου απαιτεί χρήματα. Υπάρχουν επίσης σημαντικά κόστη όσον αφορά τον χρόνο, την ενέργεια και την υπομονή σας. Από αυστηρά δημοσιονομική άποψη, αn άρθρο του American Kennel Club περιγράφει λεπτομερώς τις προσπάθειες των δύο φοιτητών κτηνιάτρων, της Kelly Giffear και της Brittany Scott του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, να καθορίσουν το πραγματικό κόστος ιδιοκτησία σκύλου.

Αυτή η μελέτη διαφοροποιεί το κόστος κατοχής ενός σκύλου με βάση το μέγεθος και τη διάρκεια ζωής, που κυμαίνονται από μικρά σκυλιά μέχρι γιγάντιες ράτσες. Οι δαπάνες αναλύθηκαν περαιτέρω ανάλογα με τις πιο βασικές ανάγκες των σκύλων, από τρόφιμα και βασικές κτηνιατρικές υπηρεσίες μέχρι κλινοσκεπάσματα και παιχνίδια. Προσδιόρισαν ότι το μέσο κόστος ιδιοκτησίας σκύλου μόνο τον πρώτο χρόνο ανέρχεται σε 3.085 $. Αυτό το ποσό, είναι αυτονόητο, τοποθετεί το ψέμα στην ίδια την έννοια του α ελεύθερο κουτάβι.

Σχετιζομαι με: Πώς να σταματήσετε τη φύλαξη παιχνιδιών σε κουτάβια

Κατά μέσο όρο, οι Giffear και Scott υπολόγισαν ότι τα έξοδα ζωής που σχετίζονται με την ανατροφή ενός σκύλου ανέρχονται σε 23.410 $. Άλλοι ιστότοποι προσπάθησαν να υπολογίσουν το κόστος ιδιοκτησίας σκύλου, όπως αυτή του 2011, η οποία έχει πολύ υψηλότερο σύνολο, συνυπολογίζοντας το κόστος ασφάλισης υγείας σκύλων. Από όσο μπορεί να βρει η δική μου έρευνα, τα ευρήματα του Giffear και του Scott είναι οι πιο πρόσφατες συστηματικές και ορθολογικές προσπάθειες να αποτιμηθούν πραγματικά το πραγματικό κόστος της ιδιοκτησίας σκύλου, τόσο κατά τον πρώτο χρόνο όσο και κατά τη διάρκεια της ζωής του σκύλου.

Ναι, μπορείτε τεχνικά να αποκτήσετε δωρεάν κουτάβια

Τεχνικά, βέβαια, αν δεν επιμένετε σε μια συγκεκριμένη ράτσα ή μείγμα, μπορείτε να βρείτε δωρεάν σκυλιά όλων των ηλικιών και μεγεθών. «Πού μπορώ να βρω δωρεάν κουτάβια;» εσύ ρωτάς?

Έχετε το νου σας για εκδηλώσεις χωρίς χρέωση υιοθεσίας στα καταφύγια της περιοχής σας. Αυτός είναι ο πιο υπεύθυνος τρόπος για να αποκτήσετε δωρεάν κουτάβια.

Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τους φίλους, τους συναδέλφους και τους γενικούς γνωστούς σας να κρατήσουν τα αυτιά τους στο έδαφος για εσάς. Ο σκύλος κάποιου είναι βέβαιο ότι θα έχει κουτάβια τελικά και αυτά τα κουτάβια θα χρειαστούν νέα σπίτια μετά τον απογαλακτισμό, περίπου στην ηλικία των 8 έως 12 εβδομάδων.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε μια ημερήσια ή εβδομαδιαία εφημερίδα που δημοσιεύεται στην περιοχή σας. Είτε πρόκειται για εφημερίδα με ευρεία περιφερειακή κυκλοφορία είτε για τοπικό εβδομαδιαίο περιοδικό, αυτές οι δημοσιεύσεις συνήθως περιέχουν τουλάχιστον μία σελίδα αγγελιών. Ανάμεσά τους, είναι πολύ πιθανό να βρείτε μια ενότητα αφιερωμένη ή με σκύλους που χρειάζονται υιοθεσία. Ορισμένες διαφημίσεις φέρουν κυριολεκτικά την ένδειξη „Κουτάβια ελεύθερα στο καλό σπίτι“.

Craigslist είναι ένας άλλος πιθανός χώρος για να βρείτε δωρεάν, φθηνά ή χαμηλού κόστους κουτάβια. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κάνετε έρευνα για δωρεάν κουτάβια στο διαδίκτυο, σε κάτι σαν το Craigslist. Εάν επιλέξετε αυτή τη διαδρομή, διαβάστε την καταχώριση πλήρως και κάντε όσο το δυνατόν περισσότερες σχετικές ερωτήσεις. Γιατί δίνουν τον σκύλο; Είναι εμβολιασμένο, στειρωμένο ή στειρωμένο;

Πολύτιμες εναλλακτικές για τα ελεύθερα κουτάβια

Είστε για πρώτη φορά ή υποψήφιος ιδιοκτήτης σκύλου; Υπάρχουν επιλογές και εναλλακτικές λύσεις για τα δωρεάν κουτάβια που μπορούν να εγκλιματίσουν εσάς ή τα παιδιά σας στην εμπειρία της συμβίωσης με έναν σκύλο χωρίς να αναλάβετε τις υποχρεώσεις που σχετίζονται με την υιοθεσία ενός μωρού κουταβιού. Για παράδειγμα:

 • Ανατροφή ενός σκύλου: Μπορείτε να εργαστείτε με ένα τοπικό καταφύγιο ή διάσωση και να πάρετε ένα κουτάβι ή έναν σκύλο στο σπίτι σας σε περιορισμένη βάση. Αυτό μπορεί να σας δώσει μια γεύση από ιδιοκτησία σκύλου ή κουταβιού χωρίς τη δέσμευση για όλη τη ζωή.
 • Επισκεφθείτε ή γίνετε εθελοντής σε καταφύγιο ή διάσωση σκύλων: Υπάρχουν πολλά μη κερδοσκοπικά καταφύγια σε όλη τη χώρα που αναζητούν πάντα αξιόπιστους και αφοσιωμένους εθελοντές. Το γεγονός ότι υπάρχουν οργανώσεις διάσωσης αφιερωμένες σε συγκεκριμένες ράτσες σημαίνει ότι μπορείτε να εκτεθείτε στις μικρολεπτομέρειες μιας ράτσας σκύλων χωρίς να πηδήξετε κατάματα στην ιδιοκτησία.

Η ενασχόληση με χρονικά περιορισμένες δραστηριότητες με αξιόπιστους οργανισμούς όπως αυτοί στην περιοχή σας μπορεί να σας προετοιμάσει για την ευθύνη και την επένδυση που συνεπάγεται η μακροχρόνια ιδιοκτησία κουταβιού ή σκύλου.

Και, τελικά, δεν υπάρχουν πραγματικά δωρεάν κουτάβια!

Κορυφαία φωτογραφία: ©Photology1971 | Getty Images.

Αρχικά δημοσιεύτηκε το 2015.

Διαβάστε στη συνέχεια: Θα ξεπεράσει το κουτάβι σας αυτές τις κακές συμπεριφορές;

Schreibe einen Kommentar