Πάρτε μια περιπέτεια πεζοπορίας σαν επαγγελματίας – Dogster

0
Πάρτε μια περιπέτεια πεζοπορίας σαν επαγγελματίας – Dogster

Η κατάσταση του κόσμου τα τελευταία χρόνια έχει παρακινήσει όλο και περισσότερους ανθρώπους να κάνουν υπαίθριες δραστηριότητες. Ο καθαρός αέρας ενός μονοπατιού είναι ένα ασφαλές μέρος όπου τόσο οι άνθρωποι όσο και οι σκύλοι μπορούν να ασκηθούν και να βρουν λίγη εσωτερική γαλήνη ανάμεσα στην ομορφιά της φύσης. Βρήκαμε τρεις κουλ ανθρώπους που βγάζουν τα προς το ζην κάνοντας περιπέτειες με τους τετράποδους φίλους τους.

Η BLOGGER: Jen Sotolongo

Ιδιοκτήτης του ιστολογίου Long Haul Trekkers: Outdoor Adventures with Dogs, η Jen Sotolongo επικεντρώνεται στο να μοιραστεί πώς να βγείτε έξω με το σκυλί σας, ταξίδια περιπέτειας και συμβουλές εκπαίδευσης. Είναι επίσης συγγραφέας του πρόσφατα δημοσιευμένου βιβλίου The Essential Guide to Hiking with Dogs: Trail-Tested Tips and Expert Advice for Canine Adventures.

Πριν από περίπου οκτώ χρόνια, η Jen και ο τότε σύντροφός της παράτησαν τις δουλειές τους και πήραν τον σκύλο τους, τη Sora, έναν Αυστραλιανό Ποιμενικό, σε ένα ταξίδι δύο ετών με ποδήλατο σε όλη την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Η περιπέτεια καταγράφηκε ως ταξιδιωτικό ημερολόγιο στο διαδίκτυο. Οι Brands άρχισαν να δίνουν προσοχή και η Jen συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να κάνει καριέρα με το γράψιμό της.

Σήμερα η Jen ζει στο Όρεγκον με τη μίξη της Red Heeler, Sitka, η οποία τη συνοδεύει στα μονοπάτια. Σχετικά με τον Sitka, η Jen εξηγεί, «Ξέρεις ότι είναι φτιαγμένος για αντοχή. Ειδικά όταν φεύγουμε από το λουρί, που είναι ο στόχος μου όσο το δυνατόν περισσότερο, απλά μυρίζει τα πάντα».

Πριν από μερικά χρόνια, ο Falcon, ο κορυφαίος εκδότης περιεχομένου υπαίθριας αναψυχής στον κόσμο, πλησίασε την Jen και τη ρώτησε αν θα ήθελε να κάνει έναν οδηγό για την πεζοπορία με σκύλους. Ήταν ενθουσιασμένη που είχε την ευκαιρία να προωθήσει ασφαλείς αλληλεπιδράσεις για τα σκυλιά και τους ανθρώπους τους στα μονοπάτια. «Στόχος μου με το βιβλίο ήταν να εκπαιδεύσω τους ανθρώπους σχετικά με την προτιμώμενη συμπεριφορά, παρέχοντάς τους επίσης πληροφορίες», λέει. «Το βιβλίο ξεκινάει από πριν ακόμα πάρεις το σκυλί σου μέχρι τελικά να μπεις στο μονοπάτι με τον σκύλο σου».

Η Νο. 1 συμβουλή για την ασφάλεια της Jen είναι να μην υποθέσετε ότι είναι εντάξει για τον σκύλο σας να πλησιάζει άλλα σκυλιά στο μονοπάτι, ακόμα κι αν είναι και τα δύο χωρίς λουρί. Προτείνει να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας επαγγελματικά. «Αυτή ήταν μια από τις μεγαλύτερες αποφάσεις που έχω πάρει ποτέ για τον σκύλο μου», λέει.

Λάβετε περισσότερες συμβουλές από την Jen στο longhaultrekkers.com.

THE DOG HIKING Διευθύνων Σύμβουλος: Amity Noble

©Ευγενική προσφορά Ann-Marie Rollo

Μόλις πριν από έξι χρόνια, η Amity Noble ανέβασε την αγάπη της για το περπάτημα σκύλου στο επόμενο επίπεδο και ξεκίνησε την εταιρεία Τα σκυλιά πηγαίνουν πεζοπορία, που εξυπηρετεί τμήματα της Μασαχουσέτης. Είχε αρχίσει να βγάζει βόλτα με σκύλους ως μερική απασχόληση στο κολέγιο. Λίγα χρόνια αργότερα άρχισε να πηγαίνει τον σκύλο της οικογένειας, ένα μείγμα Lab και μισό Border Collie που ονομάζεται Bandit, σε πεζοπορίες για να τον εξαντλήσει. Ανακάλυψε ότι το να βγάζει την ενέργειά του στα μονοπάτια τον έκανε σκύλο με καλύτερη συμπεριφορά. Μια μέρα η Amity σκέφτηκε να φέρει και άλλα σκυλιά για να βοηθήσει τον Bandit στην κοινωνικοποίηση. Περίπου εννέα μήνες αργότερα προσλάμβανε υπαλλήλους λόγω του όγκου των επιχειρήσεων που είχε. Το Dogs Go Hiking ήταν επίσημο!

Οι πεζοπόροι του Amity ελέγχουν μια εφαρμογή το πρωί για να δουν πώς θα είναι η μέρα τους και ποια τυχερά κουτάβια θα είναι μαζί τους. Το πρωί αφιερώνεται σε μια πεζοπορία δύο ωρών και στη συνέχεια σε ένα μεσημεριανό διάλειμμα πριν ξεκινήσετε για την απογευματινή περιπέτεια 45 λεπτών. Οι ομαδικές πεζοπορίες είναι αρκετά δομημένες και, παρόλο που η Amity επισημαίνει ότι το πλήρωμά της δεν είναι εκπαιδευτές σκύλων, οι τρόποι στα μονοπάτια ενισχύονται. Οι εντολές „Καθίστε και μείνετε“ είναι βασικές και συμβαίνει συχνά να αφήνουν τους ποδηλάτες και άλλους πεζοπόρους να περνούν με ασφάλεια στα κατοικημένα μονοπάτια που επισκέπτονται τα σκυλιά.

©Ευγενική προσφορά Ann-Marie Rollo

Η Amity ξέρει ότι οι σκύλοι της πελάτες διασκεδάζουν. «Νομίζω ότι τους αρέσει να βλέπουν τους φίλους τους», εξηγεί. «Ξέρουν πότε ανεβαίνουμε στα σπίτια των μικρών φίλων σκυλιών τους ή πότε ανεβαίνουμε σε ορισμένα πάρκα που ξέρουν ότι έχουν μια λιμνούλα και μπορούν να κολυμπήσουν. Ακούνε το αυτοκίνητο ή βλέπουν τον περιπατητή να ανεβαίνει και απλά ξέρουν τι θέλουν».

Αν ψάχνετε για μια παρόμοια υπηρεσία στην περιοχή σας, η Amity λέει να κάνετε τα μαθήματά σας. Οι πεζοπόροι σκύλων πρέπει να γνωρίζουν την περιοχή, τη συμπεριφορά του σκύλου και τις πρώτες βοήθειες. Το πιο σημαντικό, επαληθεύστε ότι η εταιρεία έχει την κατάλληλη ασφάλιση.

Μάθετε περισσότερα στο dogsgohiking.com.

THE TRAIL ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: John Fayhee

Ο John Fayhee έχει γράψει πολλά βιβλία και άρθρα σε εφημερίδες και υπήρξε επί μακρόν συνεργάτης στο περιοδικό Backpacker. Το τελευταίο του βιβλίο, που δεν έχει ακόμη εκδοθεί, Μια μεγάλη εφαπτομένη: Ένας ηλικιωμένος άνδρας και ο νεαρός σκύλος του κάνουν πεζοπορία κάθε μέρα για μια καλή χρονιά, τεκμηριώνουν χρόνο στο μονοπάτι με τον σκύλο του, τον Κέισι.

©Ευγενική προσφορά John Fayhee

Ο Κέισι δεν ήταν ο πρώτος τετράποδος σύντροφος του Τζον. Στη δεκαετία του ’90 η Fayhee υιοθέτησε ένα σκυλί από το τοπικό καταφύγιο στο Κολοράντο, το Callie. Μετά από περίπου έξι μήνες, ο συνδυασμός Australian/German Shepherd ήρθε μαζί του σε μια δίμηνη πεζοπορία στο Divide Trail. Το ταξίδι σηματοδότησε την έναρξη των περιπετειών του διδύμου. «Δεν μπορώ καν να μετρήσω τον αριθμό των χιλιάδων μιλίων που περπατήσαμε μαζί», λέει ο John.

Δεν πέρασε πολύς καιρός αφότου η Callie πέθανε σε ηλικία 13 ετών και ο John υιοθέτησε τον Casey, μια μίξη Lab. Ήταν με τον μπαμπά της τις περισσότερες από τις 367 συνεχόμενες ημέρες που καταγράφονται στο βιβλίο του. Δεν είναι σίγουρος αν το βιβλίο θα βρει σπίτι με έναν εκδότη, αλλά λέει ότι είναι εντάξει. «Θα είναι δύσκολο να βρεις το κατάλληλο μέρος σε ένα βιβλιοπωλείο για να το βάλεις. Είναι εν μέρει απομνημονεύματα και εν μέρει η γροθιά τρέμει. Ήταν ένα βιβλίο που ήθελα να γράψω».

Ο Τζον εξηγεί: «Ο σκύλος μου είναι ο καλύτερος φίλος μου». Η Κέισι είναι εκπαιδευμένη στο μονοπάτι και βρίσκεται σε μια περιοχή όπου μπορεί να είναι κλειστή. Ο ανθρώπινος σύντροφός της πρέπει να προσέχει πού βρίσκεται και τι κάνει. Έχοντας ένα σκύλο μαζί βοηθά το έδαφος

Γιάννης. «Πραγματικά πηγαίνω διανοητικά προς τα μέσα όταν κάνω πεζοπορία γιατί σκέφτομαι αυτό που γράφω», εξηγεί. «Δεν δίνω πολλή σημασία στον φυσικό κόσμο στον οποίο κάνω πεζοπορία και ο σκύλος με κάνει να κρατάω τουλάχιστον το ένα πόδι στην πραγματικότητα».

Συμβουλές πεζοπορίας

Η Leslie Doucette είναι η ιδιοκτήτρια του Περιπέτειες πεζοπορίας με σκύλους Chattapoochie, που οδηγεί σε περιπέτειες πεζοπορίας με σακίδια στην περιοχή της Ατλάντα. Μοιράζεται μερικές από τις κορυφαίες συμβουλές της για ασφαλείς και διασκεδαστικές περιπέτειες.

  • Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι η σωματική υγεία του σκύλου σας είναι κατάλληλη για το επίπεδο δραστηριότητας.
  • Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας έχει κάνει όλους τους απαιτούμενους εμβολιασμούς και είναι ενημερωμένος για την πρόληψη των παρασίτων.
  • Ξεκινήστε με πιο σύντομες πεζοπορίες για να βοηθήσετε το σκυλάκι σας να αποκτήσει αντοχή και να ενισχύσετε τα μαξιλαράκια των ποδιών του.
  • Κρατήστε τα νύχια κομμένα για να αποφύγετε τον τραυματισμό των νυχιών της δροσιάς.
  • Γνωρίστε τον καιρό και κάντε πεζοπορία σε βέλτιστες συνθήκες.
  • Φέρτε σνακ και αρκετό φρέσκο ​​νερό για το σκυλάκι σας. Τα περισσότερα σκυλιά χρειάζονται 1 έως 1 ½ ουγγιά νερό ανά κιλό. περισσότερα τις ζεστές μέρες.
  • Μην αφήνετε τον σκύλο σας να πιει νερό από λίμνες, λίμνες ή λακκούβες, καθώς μπορεί να περιέχουν επικίνδυνα βακτήρια ή/και παράσιτα.
  • Παρακολουθήστε τον σκύλο σας για έντονο λαχάνιασμα, συχνή ανάπαυση και/ή ξηρή μύτη: όλα τα πρώιμα σημάδια θερμοπληξίας. Αν δείτε κάποιο από αυτά τα σημάδια, βρείτε ένα σκιερό σημείο και δώστε στον σκύλο σας να πιει φρέσκο, δροσερό νερό. Η περιποίηση της κοιλιάς, των μασχαλών, του λαιμού και των ποδιών του με νερό είναι χρήσιμη τις ζεστές μέρες.
  • Αφαιρέστε όλα τα κακά και τις σακούλες του σκύλου σας.
  • Τηρήστε την εθιμοτυπία των μονοπατιών.
παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar