Οδηγός για τη φροντίδα των σκύλων | Επιβίβαση σκύλου

0
Οδηγός για τη φροντίδα των σκύλων | Επιβίβαση σκύλου

Η επιβίβαση σκύλων είναι μια εγκατάσταση όπου φροντίζουν τον σκύλο σας είτε για λίγες ώρες είτε για μια μέρα (που ονομάζεται παιδικός σταθμός σκύλων) είτε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όπως όταν πηγαίνετε διακοπές. Η επιβίβαση σκύλων υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά ο παιδικός σταθμός σκύλων έχει απογειωθεί με την αύξηση της ιδιοκτησίας σκύλων μεταξύ των οικογενειών εργαζομένων. Ο παιδικός σταθμός σκύλων μπορεί να είναι διασκεδαστικός, ακόμη και εμπλουτισμός — τόσο για εσάς όσο και για το κουτάβι σας. Το να παραμείνετε θετικοί είναι το κλειδί, γιατί ο σκύλος σας μπορεί να αισθανθεί οποιοδήποτε άγχος νιώθετε. Πώς θα καταλάβετε αν ο σκύλος σας αρέσει στον παιδικό σταθμό; Όπως λέει ένας από τους ειδικούς μας, θα ξέρετε — γιατί ο σκύλος σας δεν θα σας πει ποτέ ψέματα! Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε παιδικό σταθμό για σκύλους που σίγουρα θα έχει επιτυχία.

Πρώτα πράγματα πρώτα: Ο σκύλος μου χρειάζεται παιδικό σταθμό;

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε είναι ρωτώντας αν έχετε χρόνο, κάθε δύο ώρες, να δώσετε την προσοχή του σκύλου σας. Να γιατί: Αν είστε ένας από τα εκατομμύρια των Αμερικανών που υιοθέτησε έναν σκύλο κατά τη διάρκεια της πανδημίαςεν μέσω της δουλειάς από το σπίτι (#WFH) τρόπο ζωής, ο σκύλος σας μπορεί να είναι συνηθισμένος σε πολύ ποιοτικό χρόνο με τους ανθρώπους του. Εάν εξακολουθείτε να εργάζεστε από το σπίτι, αλληλεπιδράτε με το κατοικίδιό σας κάθε δύο ώρες κάνοντας μια σύντομη βόλτα μαζί, απολαμβάνοντας ένα τρίψιμο της κοιλιάς σας ή χαζεύετε στην αυλή;

Εάν ειλικρινά δεν μπορείτε να αφιερώσετε αυτές τις τσέπες ποιοτικού χρόνου στον σκύλο σας (και χωρίς κρίση αν δεν μπορείτε—η δουλειά γίνεται!) ή εάν επιστρέφετε σε μια δουλειά γραφείου — τότε ο παιδικός σταθμός σκυλιών είναι μια εξαιρετική λύση. Αυτό λέει η Carmen Rustenbeck, διευθύνουσα σύμβουλος και ιδρύτρια της International Boarding & Pet Services Association (IBPSA). Η Carmen συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων να μην αισθάνονται ένοχοι γιατί υπάρχουν πολλά ασημένια επένδυση τόσο για εσάς όσο και για τον σκύλο σας.

Πώς να βρείτε έναν παιδικό σταθμό σκυλιών

Το crowdsourcing είναι το πρώτο σας βήμα, λέει η Carmen. Απλώς ρωτήστε τους φίλους και την οικογένειά σας για τις καλύτερες συστάσεις τους. Στη συνέχεια, περάστε με το αυτοκίνητο από κάθε παιδικό σταθμό για να αξιολογήσετε την ελκυστικότητα. Η Carmen λέει να το προσεγγίσουμε αυτό σαν μια αναζήτηση ακινήτων. Η εγκατάσταση φαίνεται καθαρή και καλά συντηρημένη; Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε τηλεφωνήστε για να προγραμματίσετε μια επίσκεψη.

Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν εγγραφείτε στον παιδικό σταθμό σκυλιών

Εδώ είναι μερικές από τις ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν βάλετε τον σκύλο σας είτε στον παιδικό σταθμό σκυλιών είτε για να επιβιβαστείτε στον σκύλο σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από μια μέρα. Στο Ιστοσελίδα IBPSA εδώ.

 • Όταν περνάτε από την μπροστινή πόρτα, είναι η εγκατάσταση καθαρή και φιλόξενη;
 • Είναι οι φροντιστές ζεστοί και φιλόξενοι;
 • Μπορείτε να φανταστείτε να τους εμπιστεύεστε τη φροντίδα του σκύλου σας;
 • Ποια πρωτόκολλα καθαρισμού υπάρχουν;
 • Οι πάροχοι παιδικών σταθμών εκπαιδεύονται στην ΚΑΡΠΑ και τις πρώτες βοήθειες σκύλων;
 • Τι συμβαίνει εάν ο σκύλος σας τραυματιστεί ή αρρωστήσει όσο είναι εκεί; Ο παιδικός σταθμός θα πρέπει να διαθέτει διαδικασίες, λέει η Carmen, για να χειρίζεται καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Αναμένετε ότι η εγκατάσταση επιβίβασης σκύλου θα ζητήσει την απόδειξη εμβολιασμού του κατοικίδιου ζώου σας και τα στοιχεία επικοινωνίας του κτηνιάτρου σας. Αλλά η Κάρμεν το υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες σκύλων Bordetella (βήχας ρείθρων) αλλάζει, ακριβώς όπως τα στελέχη της γρίπης στους ανθρώπους. Επομένως, το εμβόλιο Bordetella δεν μπορεί να εγγυηθεί την πλήρη προστασία του σκύλου σας — αλλά η πιθανότητα να αρρωστήσει είναι μειωμένη.

 • Εάν ζείτε σε περιοχή επιρρεπή σε ειδικά καιρικά φαινόμενα, όπως ανεμοστρόβιλοι ή πυρκαγιές, ρωτήστε εάν η εγκατάσταση διαθέτει σχέδιο έκτακτης ανάγκης.
 • Εάν έχετε περισσότερους από έναν σκύλους, η εγκατάσταση προσφέρει παιδικούς σταθμούς όπου τα κουτάβια σας μπορούν να μείνουν μαζί;
 • Εάν ο σκύλος σας έχει ειδικές ανάγκες, μπορεί η εγκατάσταση να τις φιλοξενήσει;
 • Μιλήστε για τις ανάγκες προγραμματισμού σας σε καθημερινή, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση και σκεφτείτε μακροπρόθεσμα: Η εγκατάσταση προσφέρει επίσης διανυκτέρευση για τις επερχόμενες διακοπές σας; Μόλις ο σκύλος σας είναι άνετος με τον παιδικό σταθμό, η μετάβαση στη νυχτερινή επιβίβαση μπορεί να είναι απρόσκοπτη.

Εάν είστε ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι με όλες τις απαντήσεις που λαμβάνετε, τότε ζητήστε να προγραμματίσετε μια δοκιμαστική επίσκεψη επιβίβασης σκύλου με τον σκύλο σας. Μια δοκιμαστική επίσκεψη μπορεί να διαρκέσει μόνο λίγες ώρες ή μία διανυκτέρευση, αλλά είναι σημαντικό να τη διατηρήσετε σύντομη για να αξιολογήσετε πώς είναι και ο σκύλος σας και πόσο ικανοποιημένος είστε με την υπηρεσία.

Προετοιμάστε τον σκύλο σας για παιδικό σταθμό

Οι περισσότερες εγκαταστάσεις επιβίβασης σκύλων απαιτούν α τεστ ιδιοσυγκρασίας, λέει η Κάρμεν. Αυτό ουσιαστικά αξιολογεί πόσο καλά ανέχεται ο σκύλος σας και τα πάει καλά με άλλα σκυλιά. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια των ομαδικών δραστηριοτήτων ενός παιδικού σταθμού σκύλων, της κοινωνικοποίησης και του χρόνου παιχνιδιού.

Αλλά η Carmen συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες σκύλων να σκεφτούν και τη δική τους νοοτροπία. Για να δώσετε τον τόνο, διατηρήστε μια θετική, χαρούμενη προοπτική κατά την προετοιμασία του κουταβιού σας, την οδήγηση και την άφιξή σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει πολύ στο να τεθούν τα θεμέλια για μια εμπειρία με τα πόδια.

Λόγια σοφίας από έναν επαγγελματία παιδικού σταθμού σκυλιών

Η σκυλίτσα διάσωσης Gigi πηγαίνει στον παιδικό σταθμό σκυλιών δύο φορές την εβδομάδα — αλλά η ανθρώπινη Lynn Anamasi βασίζεται σε δύο διαφορετικές εγκαταστάσεις επιβίβασης σκύλων στην περιοχή Charlotte της Βόρειας Καρολίνας. Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε εγκατάσταση έχει ελαφρώς διαφορετική αντοχή. Προτιμά έναν παιδικό σταθμό όταν προβλέπονται καταιγίδες, επειδή είναι ηχομονωμένος και προσφέρει ακόμη και μια κάμερα που βασίζεται σε εφαρμογή που επιτρέπει στη Lynn να παρακολουθεί προσεκτικά την Gigi. Η δεύτερη εγκατάσταση είναι μικρότερη με πιο προσωπική πινελιά.

Η Gigi παίζει με άλλα σκυλιά στο Camp Bow Wow στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας
Φωτογραφία: Camp Bow Wow

Η Gigi είναι πολύ αγαπητή και στις δύο εγκαταστάσεις επιβίβασης για σκύλους, όπου της αρέσει το μπάνιο και η εκπαίδευση. Τελικά, η Lynn λέει ότι εκτιμά τον παιδικό σταθμό για σκύλους επειδή της παρέχει μια ήσυχη ατμόσφαιρα #WFH, καθώς και κοινωνικοποίηση για την Gigi. Ένα πρόσθετο προνόμιο; Η Lynn λατρεύει να λαμβάνει χαριτωμένες φωτογραφίες της Gigi κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Πρόσθετα παιδικής φροντίδας σκύλων

Ο κατάλογος των υπηρεσιών που προσφέρονται από εγκαταστάσεις παιδικής φροντίδας σκύλων αυξάνεται συνεχώς. Ακολουθούν μερικές επιλογές που μπορεί να θέλετε να αναζητήσετε:

 • Βόλτες και άσκηση, μόνοι ή με άλλα σκυλιά.
 • Περιποίηση, συμπεριλαμβανομένων λουτρών, περιποίησης νυχιών και μασάζ σκύλου.
 • Διασκέδαση, παιχνίδια και κοινωνικοποίηση.
 • Εμπλουτισμός όπως εκπαίδευση ή ακόμα και τροποποίηση συμπεριφοράς. Ρωτήστε αν οι εκπαιδευτές είναι πιστοποιημένοι.

Κόκκινες σημαίες για εγκαταστάσεις επιβίβασης σκύλων

Συνολικά, αισθάνεται η εγκατάσταση ασφαλής και ασφαλής; Μια κορυφαία ερώτηση για γηριατρικούς σκύλους: Είναι το δάπεδο ολισθηρό; Υπάρχουν μέρη όπου μπορείτε να φανταστείτε τον σκύλο σας να βάζει τη μύτη του — και φαίνονται ασφαλή; Εάν δεν είστε άβολοι για οποιαδήποτε από τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, αυτές μπορεί να είναι κόκκινες σημαίες.

Μιλώντας για μύτες, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε τη δική σας. Δεν πρέπει να υπάρχουν δυσάρεστες οσμές, λέει η Carmen.

Μήπως τα σκυλιά φαίνονται υπερβολικά προγραμματισμένα; Ο χρόνος του ύπνου είναι ζωτικής σημασίας. Η Carmen λέει ότι ο πάροχος ημερήσιας φροντίδας του σκύλου της σβήνει τα φώτα και παίζει κλασική μουσική από το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν επιτρέπεται η παραλαβή σκύλων, κάτι που κυριολεκτικά αφήνει όλα τα σκυλιά που κοιμούνται να ξαπλώσουν.

Η έρευνα για την επιβίβαση και τον παιδικό σταθμό σκύλων είναι σημαντική

Ο παιδικός σταθμός και η επιβίβαση σκύλων, ως κλάδος, έχει αναπτυχθεί εκθετικά τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά, η επιβίβαση και η φύλαξη κατοικίδιων ζώων δεν υπόκεινται σε κανονιστικές ρυθμίσεις. Η Carmen συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να ερευνήσουν εάν υπάρχουν τοπικοί, δημοτικοί ή κρατικοί κανονισμοί. Εγκαταστάσεις που ανήκουν σε IBPSA συμφωνούν να τηρούν τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου ως μέρος της συμμετοχής τους.

Επιβραβεύσεις παιδικού σταθμού και επιβίβασης σκύλων

Σε μια τυπική μέρα, Holiday House Pet Resort & Training Center υποδέχεται περίπου 85 σκυλιά. Το Holiday House βρίσκεται στο Doylestown της Πενσυλβάνια και ανήκει σε κτηνίατρο. Αυτή η διάκριση τους ξεχωρίζει και δίνει σε πολλούς ιδιοκτήτες σκύλων ηρεμία, λέει η Cheryl Lindley, διευθύντρια προγράμματος ημερήσιας φροντίδας και εκπαίδευσης του Holiday House. Έχει δει μια αύξηση στη ζήτηση παιδικών σταθμών από την πανδημία, κυρίως επειδή οι ιδιοκτήτες σκύλων αναγνωρίζουν τις ανάγκες των κατοικίδιων τους για κοινωνικοποίηση εν μέσω ή μετά από διακοπές λειτουργίας.

Οι επιλογές ημερήσιας φροντίδας στο Holiday House περιλαμβάνουν ομαδικό παιχνίδι σε τρεις κατηγορίες που ονομάζονται Adventurers, Explorers και Trailblazers. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν πισίνες, παιχνίδια εγκεφάλου, πεζοπορίες στη φύση και δεξιότητες ευκινησίας. Ο παιδικός σταθμός VIP είναι διαθέσιμος για σκύλους που δεν είναι αρκετά έτοιμοι για εμπειρίες σε μεγάλες ομάδες ή για εκείνους που δεν έχουν ακόμη στειρωθεί ή στειρωθεί.

Το πιο ικανοποιητικό μέρος της προσφοράς παιδικού σταθμού, λέει η Cheryl, είναι η δημιουργία δεσμών με κάθε σκύλο. Παρόλο που έχει μόνο ένα σκυλί στο σπίτι, θεωρεί τον εαυτό της τυχερό που έχει εκατοντάδες σκυλιά στη δουλειά. Της αρέσει ιδιαίτερα να κερδίζει την εμπιστοσύνη από τα κουτάβια που είναι νευρικά όταν μπαίνουν για πρώτη φορά. Ακόμη και τα ενήλικα σκυλιά που είναι φιλικά και παιχνιδιάρικα στο σπίτι μπορεί να αργήσουν να βγουν από το καβούκι τους στον παιδικό σταθμό. Η Cheryl λέει ότι κάθε σκύλος χρειάζεται χρόνο για να επεξεργαστεί την εισαγωγή του στον παιδικό σταθμό.

Τελικά, πώς θα καταλάβετε αν ο σκύλος σας αρέσει στον παιδικό σταθμό;

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας – όπως και του σκύλου σας. Ο σκύλος σας δεν θα σας πει ψέματα! Η εμπειρία δεν πρέπει να εξαντλεί το κουτάβι σας. Θα καταλάβετε αν ο σκύλος σας είναι χαρούμενος, λέει η Κάρμεν, από τη συμπεριφορά και τη διάθεσή του. Ιδανικά, ο παιδικός σταθμός θα πρέπει να είναι ένα υγιεινό διάλειμμα που αναζωογονεί τόσο εσάς όσο και τον πιστό σας σύντροφο. Όπως λέει και η παροιμία… επανενώθηκαν και νιώθω τόσο ωραία.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar