Γιατί σας γλείφουν τα σκυλιά

0
Γιατί σας γλείφουν τα σκυλιά

Κάποιοι το λατρεύουν. Κάποιοι το μισούν. Αλλά όλοι αναρωτιόμαστε: «Γιατί γλείφουν τα σκυλιά;» Κατανόηση γλώσσα του σώματος του σκύλου σας βοηθά να αποκρυπτογραφήσετε τι σημαίνει όταν γλείφουν τα σκυλιά και, πιο συγκεκριμένα, γιατί ο σκύλος σας σας γλείφει εκείνη τη στιγμή.

Ίσως ο πιο προφανής λόγος για τον οποίο σας γλείφουν τα σκυλιά είναι για να αφαιρέσετε αλάτι ή ακόμα και ψίχουλα φαγητού. Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι ο σκύλος σας φαίνεται πιο πρόθυμος να σας γλείψει εάν είστε ιδρωμένοι. Αυτό συμβαίνει γιατί τους αρέσει το αλάτι στον ιδρώτα. Τα σκυλιά λατρεύουν επίσης να γλείφουν ένα χέρι ή ένα πρόσωπο μόλις τελειώσετε το φαγητό – είναι εξαιρετικά συνεργεία καθαρισμού!

Τι σημαίνει όταν σε γλείφει ένας σκύλος;

Τα κουτάβια γλείφουν τα ενήλικα σκυλιά γύρω από το στόμα ως ένδειξη κατευνασμού, που σημαίνει ότι δεν είναι απειλητικά. Μερικά κουτάβια και ενήλικοι σκύλοι γλείφουν επίσης το πρόσωπο ενός ανθρώπου ως τρόπο να δείξουν τη στοργή τους. Τα σκυλιά που γλείφουν για αυτόν τον λόγο θα έχουν ένα απαλό χαλαρό σώμα και μια κουνημένη ουρά.

Το γλείψιμο κατευνασμού μπορεί επίσης να προέλθει από μια κατάσταση στρες. Τα σκυλιά που δεν θέλουν να αλληλεπιδράσουν μπορεί να γλείφουν τα χείλη τους, να γλείφουν τη γλώσσα ή να γλείφουν το στόμα σας. Αυτά τα σκυλιά θα έχουν άκαμπτη στάση σώματος, θα είναι χαμηλά στο έδαφος και θα έχουν μια τυλιγμένη ουρά. Θα απομακρυνθούν γρήγορα μετά το γλείψιμο.

Τι σημαίνει όταν τα σκυλιά σας γλείφουν ψυχαναγκαστικά; Το ψυχαναγκαστικό γλείψιμο είναι συχνά σημάδι ότι συμβαίνει κάτι ιατρικό. Τα σκυλιά που σας γλείφουν με εμμονή σε ένα σημείο μπορεί να υποφέρουν από μια σειρά από πράγματα, όπως αλλεργίες, καυτά σημεία ή άγχος. Εάν είστε μάρτυρες αυτής της συμπεριφοράς, πρέπει να κάνετε ένα ταξίδι στον κτηνίατρο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα σκυλιά γλείφουν. Το να μάθετε περισσότερα για το πώς ο σκύλος σας επικοινωνεί με τη γλώσσα του μπορεί να εμβαθύνει τον δεσμό σας και ακόμη και να βοηθήσει στην πρόληψη δαγκώματα σκύλου με την αναγνώριση ενός αγχωμένου σκύλου που πρέπει να μείνει μόνος του.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar